V Zimbabwe prý uvěznili olympioniky. Nepřivezli medaile. Prezident Mugabe tvrdí, že jde o hoax

29.08.2016 16:35

Na internetu se rozšířil příběh o tom, jak prezident Zimbabwe, dvaadevadesátiletý Robert Mugabe, nechal uvěznit všechny účastníky olympijských her v brazilském Riu de Janeiru. Nepřinesli do vlasti totiž žádné medaile. Podle zimbabwské vlády jde však o lež a všichni jsou v pořádku doma.

V Zimbabwe prý uvěznili olympioniky. Nepřivezli medaile. Prezident Mugabe tvrdí, že jde o hoax
Foto: olympic.cz
Popisek: LOH Rio de Janeiro - logo

„Prezident Robert Mugabe opět potvrdil svou pověst despotického diktátora, kterou si vysloužil za dobu své dlouhodobé vlády nad Zimbabwe,“ píše Echo24.cz. Údajně totiž nechal uvěznit všech 31 reprezentantů, kteří se účastnili olympijských her.

„Ani jeden z reprezentantů na letošních olympijských hrách v Riu nedokázal skončit lépe než na osmém místě, za což je měl velitel místní policie Augustine Chihuri povolení okamžitě převézt do vazby,“ tvrdí server.

Mugabe se údajně o sportovcích vyjádřil jako o „krysách“, které si necení vlastní země a nemá na ně smysl „mařit naše společné peníze“.

Čínská agentura Xinhua však uvedla, že jde o výmysl. Na přímý dotaz vláda Zimbabwe sdělila, že příběh zřejmě vznikl na sociálních médiích jako hoax a dostal se až na nigerijský zpravodajský web, odkud jej přejaly další weby, a začal žít vlastním životem. Původní stránka však zdroj svých informací neuvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…