V generálově týmu se obávají, že jim voliči odjedou na hory. Toto nasadili

24.01.2023 22:20 | Ze sítí

Prezidentští kandidáti Andrej Babiš a Petr Pavel přerušili pár dní před druhým kolem prezidentských voleb kontaktní kampaň. Babiš kvůli bezpečnosti, Pavel kvůli nemoci. Výsledky voleb to ale podle odborníků nijak zvlášť neovlivní. Mnohem více by se do nich mohlo promítnout, že Češi zamíří na hory. Toho si je vědom i generál, který na svém twitterovém účtu zdůraznil důležitost volební účasti v prezidentských volbách.

V generálově týmu se obávají, že jim voliči odjedou na hory. Toto nasadili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pavel postoupil do druhého kola prezidentské volby. V jeho volebním štábu bylo veselo

Ukončení kontaktní kampaně, které dnes oznámil prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO), výsledek voleb prakticky neovlivní, domnívají se někteří politologové. Zveřejněním dalších výhrůžek se Babiš podle nich ještě snaží změnit náladu ve společnosti a využít dojem o ohrožení rodiny.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí
Bývalý premiér dnes na tiskové konferenci oznámil, že obdržel anonymní dopis, v němž mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje. Kvůli výhrůžkám proto zrušil dnešní výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby, které se uskuteční v pátek a sobotu, už kvůli výhrůžkám kontaktní kampaň nepovede.

Jeho protikandidát Petr Pavel přerušil kontaktní kampaň také, a sice kvůli zdravotnímu stavu. Co však může volby ovlivnit, je, že si řada lidí místo voleb raději odjede zalyžovat na hory, kde napadl sníh. Generál proto vyzval na sociální síti, aby lidé dali přednost volbám.

„Kdo dřív volí, ten dřív jede! Druhé kolo voleb je před námi, na horách nasněžilo a moji kolegové by vám rádi nasdíleli důležité upozornění, se kterým můžu jen souhlasit,“ napsal ve svém tweetu a přidal obrázek, na němž dává do kontrastu volební akt a zimní sport jako lyžování či zimní bruslení. To je doprovázeno hesly jako „nejdřív vol a pak skol“ nebo varování „Pozor, lavinové nebezpečí, pokud odjedete na hory“.

 

 

Že jsou tyto výzvy namístě, potvrzuje pro ČTK také politolog Miroslav Mareš. Podle něj ukončení kontaktních kampaní může mít „výraznější efekt to, že řada lidí z měst odjede o víkendu na hory, aniž odvolí, než to, že Babiš přerušil kontaktní kampaň“.

Druhé kolo prezidentských voleb je naplánováno na 27. a 28. ledna. Volební místnosti se otevřou v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hrozí laviny!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejana.d , 25.01.2023 9:17:47
Generál se bojí o své voliče, doporučuje nejezdit na hory. To mu tedy ve Vrchlabí hlasů ubude.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …