V úterý padnou z úst pražského primátora návrhy změn v dozorčí radě DP

26.08.2012 13:05

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v úterý radě hlavního města navrhne zúžení dozorčí rady pražského dopravního podniku. Městští radní by podle něj měli jednat o zmenšení dozorčí rady i její personální obměně. Svoboda to dnes řekl v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

V úterý padnou z úst pražského primátora návrhy změn v dozorčí radě DP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Prohlásil také, že jako primátor chce být členem výběrové komise, která určí nového ředitele DP. 

"Zmenšení počtu členů dozorčí rady a částečná obměna za politiky odborníky by byla smysluplná," řekl Svoboda. Rada města je zároveň valnou hromadou dopravního podniku. 

Snížení počtu dozorčí rady podpořil také volební lídr TOP 09 v Praze a předseda magistrátního finančního výboru Zdeněk Tůma. Podle Svobody má i podporu prvního náměstka primátora Tomáš Hudečka (TOP 09). 

Proti vůli primátora Svobody musel Lích z kola ven

Situace kolem pražského dopravního podniku eskalovala minulý týden, kdy byl ředitel podniku Vladimír Lich z vedení firmy odvolán hlasy ODS i TOP 09 proti vůli Svobody. Dozorčí rada řediteli vyčítala mimo jiné pochybení týkající se vypisování veřejných zakázek či špatnou komunikaci s dozorčí radou. 

Lich se proti výtkám ohradil. Krátce před rozhodnutím rady inicioval podání trestního oznámení na několik lidí kvůli nevýhodným smlouvám dopravního podniku. V pondělí z rady rezignovali tři členové za ODS. 

V úterý ale utrpěl Svoboda významnou porážku, když jej v jeho trvající podpoře Lichovi nepodrželi ani zastupitelé jeho vlastní strany. Ti chtějí stejně jako klub TOP 09 výběrové řízení na nového ředitele, který by měl Liche nahradit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …