VIDEO Bojovník s bankovními poplatky natočil video i k povodním

07.06.2013 13:55

Některé okolnosti kolem povodní nejsou zcela jasné. Například proč se nemohly vypustit všechny přehrady na Vltavě, když se čekala velká voda? Odpověď zní, že se musel dodržovat manipulační řád. Nad tím ale kroutí hlavou i bojovník proti bankovním poplatkům Patrik Nacher, který k tomu natočil video.

VIDEO Bojovník s bankovními poplatky natočil video i k povodním
Foto: Jakub Melín
Popisek: Povodně 2013

Patrik Nacher, majitel portálu BankovniPoplatky.com, točí videa k zásadním ekonomickým otázkám, například k druhému důchodovému pilíři a jeho výhodám. Nyní se pustil i do videa k povodním, kde srovnává lidské životy s potřebou dodržovat manipulační řád na vltavských přehradách.

„Proč se voda neodpouštěla dlouho dopředu, když se vědělo, že bude tolik pršet?“ ptá se Nacher ve svém videu. „Šéf Povodí Vltavy Petr Kubala nám to ale v médiích vysvětlil. Vltavská kaskáda tu není primárně proti velké vodě, ale ‚slouží energetice, turistice a rybolovu',“ cituje šéfa Povodí Vltavy.

„Podle pamětníků se už za 'socíku' nádrže na jaře preventivně odpouštěly. Ač se to nezdá, i tenkrát se občas používal zdravý rozum. A tak se předpokládalo, že po zimě bude přijdou jarní deště,“ poukazuje podnikatel, který se jinak věnuje boji s bankovními poplatky.

„Ať se na to podívám z jakékoliv perspektivy, tak mi vychází, že je nákladnější hrazení povodňových škod po celém toku řeky než dočasný výpadek energetické funkce. Ale asi je nám něco utajeno nebo v tom logiku hledat nelze,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…