VIDEO Hit internetu: Kalousek dostal co proto, když tvrdil, že hlavní je držet krok s EU

19.06.2018 10:47

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší se střetl s poslancem za TOP 09 Miroslavem Kalouskem. Video nyní sdílí na svém facebookovém profilu, zhlédlo ho již 9 tisíc lidí. Klausův profil přitom sleduje téměř 90 tisíc lidí.

VIDEO Hit internetu: Kalousek dostal co proto, když tvrdil, že hlavní je držet krok s EU
Foto: Václav Fiala
Popisek: Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek v Plzni

"Jsem se střetl s poslancem Kalouskem, ohledně toho, co je klíčové při přijímání zákonů. Hájím stanovisko, že primární musí být zájem republiky a českých občanů. Kalousek hájí stanovisko, že klíčové je, co si o nás pomyslí v Evropě," poznamenal k videu Klaus mladší.

Anketa

Kdyby v roce 2023 kandidoval na prezidenta znovu Václav Klaus starší, zvažovali byste jeho volbu?

60%
40%
hlasovalo: 9866 lidí

"V politice jsou symboly důležité. Takže logicky si spousta našich partnerů, z těch 26 zemí, které už přistoupily, položí otázku: No když to ti Češi nechtějí ratifikovat, úplně stejně jako ti Britové, nechtějí oni nakonec také vystoupit z EU? A já patřím k těm, kteří si nepřejí, aby si naši partneři tuto otázku kladli, protože je to znejisťuje, jaký jsme to my partner," sdělil Kalousek při schůzi Sněmovny týkající se předloženého vládního návrhu k vyslovení souhlasu s přístupem ke Smlouvě o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii podepsané v Bruselu 2. března 2012. 

"Kromě rétorického cvičení, já jsem zaznamenal v projevu pana poslance Kalouska, že vlastně není důležité, jestli ten zákon je ve prospěch ČR a našich občanů, ale že to klíčové je, co si o nás pomyslí partneři z EU. A já bych si dovolil říct ne. Toto je svébytná Sněmovna, jsme zodpovědní této republice, nikoliv něčemu, co si o nás pomyslí kdokoliv z nadstátních útvarů," zmínil Klaus mladší. "Takhle přistupovat k zákonům mi přijde neuvěřitelné," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…