VIDEO Málem mu dal přes ústa. Řecký extremistický europoslanec se hádal kvůli Turecku

03.03.2016 11:31

Konference o právech menšin v Řecku na půdě Evropského parlamentu málem vyústila v bitku mezi rumunským europoslancem Csabou Sógorem a řeckým europoslancem Lamprosem Fountoulisem. Nechybělo mnoho a oba dva ctihodní politici se pustili do pěstního souboje.

VIDEO Málem mu dal přes ústa. Řecký extremistický europoslanec se hádal kvůli Turecku
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Fountoulis neudržel své nervy na uzdě ve chvíli, kdy se hovořilo o situaci turecké menšiny žijící v oblasti Thrákie, která se rozkládá částečně v severním Řecku. „Neexistuje žádná turecká menšina v této oblasti. Běžte si řešit problémy ve své zemi, nikoli v té mé,“ obořil se člen Zlatého úsvitu Fountoulis na hlavního organizátora konference Sógora, který reprezentuje maďarskou menšinu v Rumunsku. Ten vstal ze svého místa a šel si poté vše vysvětlovat s Fountoulisem z očí do očí.

Celý text v angličtině i s videem najdete ZDE

„Pokud nejste schopen respektovat pravidla Evropského parlamentu, tak opusťte tuto místnost,“ vybídl rumunský europoslanec svého řeckého kolegu a označil jeho chování navíc za „necivilizované“. To se Fountoulise dotklo a začal na svého oponenta pokřikovat, že by se měl stydět. „Běžte pryč a buďte už zticha,“ opakoval Sógor a byl následně slovně napaden také Fountoulisovým kolegou ze Zlatého úsvitu Eleftheriosem Synadinosem.

Na odchodu ze zasedací místnosti ještě rozzlobený Fountoulis obvinil Sógora z toho, že je uplacen Turky, a znovu opakoval, že žádná turecká menšina v severním Řecku neexistuje. „Podobné hlouposti jsem slyšel i v Rumunsku a na Slovensku. Nemáte právo se tady takhle chovat,“ pokračoval v hádce rumunský europoslanec. Po skončení konference vyzval levicový europoslanec Josep Terricabras prezidenta Evropského parlamentu Martina Schulze, aby přijal opatření, která by napříště zabránila „fašistickému“ chování členů Zlatého úsvitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…