VIDEO Tak víte, odkud jsou ty peníze? Witovská z ČT načapala vysokého politika, ten lapal po dechu

04.02.2018 13:37

Místopředseda SPD Radim Fiala se dostal do úzkých v pořadu Interview ČT24, který moderuje Světlana Witowská. Ta se jej totiž zeptala na financování jedné z jeho firem. Na otázku došlo poté, co se Fiala sám rozhovořil o evropských dotacích.

VIDEO Tak víte, odkud jsou ty peníze? Witovská z ČT načapala vysokého politika, ten lapal po dechu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala (SPD) na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

„Ekonomický systém přerozdělování dotací a regulací si myslím, že je špatný, protože když to řeknu tak, aby tomu diváci rozuměli, když podnikal pan Baťa, tak ten chtěl za co nejlepší cenu udělat co nejlepší výrobek, aby ho lidé mohli nosit. Ale dnes nevítězí nabídka – poptávka, ale vítězí ten, kdo má nejlepší přístup k dotacím,“ hovořil Fiala o evropských dotacích.

Witowská se následně Fialy zeptala na to, zda měl někdy nějaké dotace z Evropské unie. „Ne,“ řekl Fiala. „Škola Art Econ, která s vašimi firmami souvisí, podle serveru Politické finance čerpala v minulých letech 35 milionů korun z evropských dotací,“ zareagovala Witowská.

Anketa

Pokud se Babišovi nepovede získat důvěru pro 2. vládu, jste pro předčasné volby?

90%
10%
hlasovalo: 11242 lidí

„Tak to ani nevím,“ řekl Fiala. „To nevíte? Firma BS King je přes IF Holding jediným společníkem střední školy Art Econ v Prostějově, a to je firma, která patří vám,“ vypálila následně Witowská. 

„Ano, ale oni čerpali dotace z krajského úřadu, jestli to byly potažmo...,“ říká Fiala. „To jsou evropské dotace, 35 milionů korun, tady píše portál,“ reaguje Witowská. „Paní redaktorko, ale přece jako teď vám říkám, že ten, kdo se dostane k evropským dotacím, má konkurenční výhodu, já bych byl rád, kdybychom je nemuseli čerpat, a kdyby to byly dotace z českého státního rozpočtu,“ řekl Fiala. „Tak víte, že je čerpáte, nebo ne?“ smála se již Witowská. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…