VIDEO Umlčovaný seminář ke covidu. Igor Chaun naléhavě žádá o pomoc

04.12.2023 20:10 | Monitoring

Režisér a jeden z listopadových studentských vůdců, Igor Chaun, upozorňuje na seminář, který proběhl nedávno na půdě Poslanecké sněmovny a věnoval se covidu-19. Seminář se jmenoval Covidové ticho a vystoupily na něm desítky odborníků, kteří upozorňují, že nikdo zpětně neřeší množství lží a manipulací, které se odehrávaly v době covidové. Chaun především upozorňuje, že o semináři neinformovala hlavní média a většina účastníků semináře už roky čelí označením za dezinformátory a mazání jejich příspěvků na internetu. Chaun proto varuje před nástupem nové totality.

VIDEO Umlčovaný seminář ke covidu. Igor Chaun naléhavě žádá o pomoc
Foto: Repro Youtube
Popisek: Video režiséra Igora Chauna o rouškách

Igor Chaun ve svém videu zpočátku hovoří o svobodě slova, která je dnes stále více potlačována. „Chci mluvit o cenzuře a chtěl bych vám naprosto v klidu a ve vážnosti říci, že se často setkávám na sociálních sítích s názory některých z vás, na co si vlastně stěžujeme? Vždyť cenzura není, a kdyby byla, tak by neexistovalo tohle video, a že máme být spokojení s tím, co je. Jenomže problém je jiný, my když chceme dát nějaký status na Facebook, chceme dát video na YouTube, tak už dopředu přemýšlíme, co tam můžeme říci a co už je moc, abychom nedostali ban, abychom nepřišli o ten kanál a tu sumu už vytvořené práce,“ upozorňuje Chaun, že lidé už musejí sami sebe cenzurovat, aby vůbec mohli veřejně vystupovat.

„A tohle je nesmírně varující, upozorňujeme na to, protože máme strach o tuhle společnost. A my potřebujeme pomoc i od vás, od občanů, kteří zatím žijí v myšlenkové spokojenosti a myslí si, že je všechno v pořádku. Není. My dnes nesmíme například zveřejňovat videa, kde upozorňujeme na falešná čísla v době covidové, kdy se mezi nemocné počítali bezpříznakoví lidé. A když jsou taková videa mazána, tak se dostáváme na hranici nové autoritářské společnosti. A ta zatím pohodlná většina to musí pochopit,“ burcuje Chaun.

Chaun to ilustruje na videu ze semináře, který probíhal v Poslanecké sněmovně a jmenoval se Covidové ticho. Tam se měly řešit všechny podivné manipulace v covidové době, kdy byly jakékoliv informace nesouhlasící s oficiální propagandou označovány za dezinformace. Video z tohoto semináře se prý jeho autorům nedařilo umístit na internet, protože ihned dostávali ban a video bylo mazáno.

„Jak je toto možné? Tak jako dnes nemůžeme mluvit o covidových podvodech, nebudeme možná moci v budoucnu mluvit o pohlavích nebo cvrčcích rozemletých v housce. A o tuto svobodu slova se bojuje už teď,“ varuje Chaun.

„Možná se to k vám ani nedostalo, protože o tom raději nikdo nereferoval, ale 20. listopadu proběhla zmíněná konference Covidové ticho v Poslanecké sněmovně, kde konání akce umožnila SPD, když byl tento původně plánovaný seminář zrušen v Senátu. Na akci vystupovali experti z řad lékařů, právníků, senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, doktor Čížek, epidemiolog Jiří Beran, pan Ondřej Dostál a mnoho dalších. A oni se ptali, proč je takové covidové ticho, když už nyní víme, že velká část těch proklamací o koronaviru a vakcinaci byla zavádějící nebo zcela lživá a mnozí to tvrdili už tehdy,“ vysvětluje Chaun.

Tato konference byla v médiích téměř promlčena, maximálně se psalo o schůzi antivaxerů na půdě Sněmovny. „No a jelikož to bylo v mainstreamu a ve veřejnoprávních médiích takto promlčeno, zůstává to na tzv. alternativních médiích. Takže ty informace se musejí hledat, nedostane se to ke všem. A proto je potřeba to šířit dále,“ říká k semináři, kde bylo na 250 lidí včetně řady odborníků, přičemž hlavní média tuto akci zcela ignorovala.

„Svoboda je dar, který si ale musíme neustále vybojovávat, my jsme sice stále ještě formálně ve svobodné společnosti, ale jsou cenzurované a zakazované oponentní názory a my směřujeme do nové totality. Svoboda roztaje jako sníh na jaře, to snad chcete?“ ptá se nakonec Igor Chaun a vyzývá lidi, aby začali přemýšlet.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…