VIDEO Vraždící terorista z Londýna s vlajkou Islámského státu rozdává sladkosti dětem a verbuje je. Je to natočeno, bylo to v TV, všichni to viděli

05.06.2017 14:40

Britský server Mail Online přináší další informace o teroristech, kteří udeřili na London Bridge. Britský čtvrtý kanál o jednom z teroristů dokonce v minulosti natočil dokument. Radikál je na něm zachycen s vlajkou Islámského státu, jak rozdává sladkosti dětem a snaží se je přesvědčit o síle myšlenky Islámského státu. Dokument byl z loňského roku, takže britské úřady podle všeho dobře věděly, s kým mají tu čest.

VIDEO Vraždící terorista z Londýna s vlajkou Islámského státu rozdává sladkosti dětem a verbuje je. Je to natočeno, bylo to v TV, všichni to viděli
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Londýnský zabiják, kterého sousedé znali mimo jiné jako muže, který nosí košili fotbalového klubu Arsenal. Terorista proklouzl zpravodajskou sítí Britů, ačkoli bezpečnostní složky dobře věděly, s kým mají tu čest. Britský Channel 4 totiž o teroristovi natočil v loňském roce dokument, v němž je jeden z teroristů zachycen, jak rozdává sladkosti dětem a pokouší se je zradikalizovat. V dokumentu byl navíc zachycen po boku dvou dobře známých muslimských radikálních kazatelů.

Tajné služby by měly odpovědět na otázku, jak mohly přehlédnout jednání sedmadvacetiletého mladého muže, jenž byl znám pod jménem Abz. Jeden z jeho přátel prý navíc policii varoval, že se jeho kamarád zradikalizoval sledováním videí z dílny radikálů. Úřady však na varování nijak nezareagovaly.

Celý článek i s videem naleznete zde

Abz se prý zradikalizoval v roce 2013. Začal nosit tradiční muslimské oblečení a navštěvoval mešitu, o které sousedé říkali, že v ní působí radikálové. Ranou pro něj byla už smrt otce v roce 2002. Od té doby to prý rodina neměla vůbec jednoduché, protože otec zastával roli živitele. Matka se podle sousedů o děti moc nestarala.

Teď se ale snad něco změní. Britská premiérka Theresa Mayová po útoku prohlásila, že končí období tolerance s šiřiteli radikálních myšlenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …