Válka do posledního Ukrajince. Ti ale docházejí. Rozšíření bojů? Jatka! Bezpečnostní expert veřejně

24.06.2023 15:40 | Reportáž

Na téma „bude, jak ještě nebylo“ hovořil na páteční besedě v Brně dlouholetý odborník v oboru bezpečnostních strategií, lektor a spisovatel Stanislav Balík. Upozornil na zásadní roli anglosaského světa a na tezi „boje do posledního Ukrajince“. „33 let totálního brajglu? Brajglu, brajglu a ještě jednou brajglu!“

Válka do posledního Ukrajince. Ti ale docházejí. Rozšíření bojů? Jatka! Bezpečnostní expert veřejně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Stanislav Balík na besedě s občany v Brně

„Ofenzíva se moc nedaří. Technika, kterou Západ dodal, je úspěšně ničena. Musíme si uvědomit, že válka je tragédií pro Slovany,“ řekl napřímo Stanislav Balík. Podle něj jsou ztráty na ukrajinské frontě „strašlivé“ a doporučil zhlédnutí filmu Na západní frontě klid. „Přesně uvidíte jatka, která očekáváme, když se bude válka rozšiřovat. Způsob vedení války je opotřebovávací. To není blesková válka,“ podotkl.

Upozorňuje také na podstatnou roli anglosaského světa: „Umí! V intrikách jsou nejlepší.“ 

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí
Balík poradil, jak si poskládat puzzle ze zkušeností z historie k většímu pochopení současné reality. Upozornil na Minské dohody a jejich dodržování či porušování. Snahy o uzavření míru zatím selhávají. „Převládá teze, že válka se povede do posledního Ukrajince. Pozor, Ukrajinci docházejí!“ konstatoval sarkasticky.

Válka je vyčerpávající. Pokud by se daly na současnost aplikovat historické postupy, mohli bychom očekávat ruskou ofenzivu koncem léta.

Čas věnoval i pozici České republiky, která se nachází „na konci potravinového řetězce“. „Petr Fiala je poslední ve frontě. Ale hlásí se, že na frontě chce být první. My budeme první. To je jasné. Česká armáda nemá nic, ale to není podstatné. Důležité je zúčastnit se a být vidět, že my jsme ti aktivní. V tomto kontextu je potřeba věci vidět,“ poznamenal Balík. Předpokládá, že letos dojde k „bodu zlomu“.

Kolonizování světa... a kam jsme to dopracovali?

Hovořil o způsobu „kolonizování“ světa, vrátil se zpátky k likvidaci Československa, k rozpadu Sovětského svazu nebo Jugoslávie atd. „To nejhorší, co svět kdy viděl, teď vládne v Česku a na Slovensku,“ zmínil. „Kam jsme to dopracovali? V podstatě do stavu Rakousko-Uherska. Máme vládu pracující pro cizí zájmy,“ dodal.

Upozornil na ne tak dávnou historii Čechů, kterým, jako národu, hrozilo vyhlazení.

„Připravují válku, a nikdo nic neumí?“

„Vláda umožní úplně všechno. Dáme, kolik chcete vojáků. Zmobilizujeme všechno. Pro koho je branná povinnost? Když se vede válka do posledního Ukrajince, proč by se nevedla do posledního Čecha? Do posledního Poláka, Slováka, Bulhara nebo Rumuna?“ pokládal řečnické otázky.

Vzpomenul na postoj prezidenta T. G. Masaryka. A ptal se dál: „Je to naše válka?“

Češi si nechávají líbit umlčování, a tak se od roku 2021 atmosféra mění a hysterie každý den graduje. „Pozor, dívám se na indické zpravodajství,“ naznačil.

„Byl jsem dlouho v armádě. Sleduji Řehku a informace už jsou takové, že je neunese? Informace, že se něco chystá? S tím stavem 33 let totálního brajglu? Brajglu, brajglu a ještě jednou brajglu! Teď mluvím jen o armádě, a ne o resortech, o kterých toho tolik nevím,“ popsal.

„Připravují válku, a nikdo nic neumí? Kecy, kecy!“ vzpomínal, jaké má zkušenosti z přednášek ve Varšavě.

„Péťa Fialů? Syntéza toho nejhoršího“

Název přednášky zněl: „Co nás čeká a nemine.“ „Češi a Slováci jsou v zoufalé situaci, protože se někdo rozhodl, že stát rozbije. Žádné referendum neproběhlo. Co stát potřebuje? Zase ideu. Žádnou ideu nemá. Jediná idea, která byla, byl neoliberalismus Václava Klause, kapitalismus bez přívlastků, prachy, ať se to rozjede. To už ani nechci komentovat. A teď Péťa Fialů? Syntéza toho nejhoršího, co tady kdy bylo. Neoliberalismus a neomarxismus v jednom,“ dodal Balík.

„Jen lžou, lžou a lžou do bezvědomí. Neumí nic jiného, než lhát,“ vzkázal.

Dekadence a eskalace konfliktů každý den

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí
Dekadence došla tak daleko, že vlastně není s kým jednat. A popsal princip výměny figurek na politických šachovnicích. Oprášil myšlenku multipolárního světa. Zmínil tutlání informací v době socialismu i to, že k tak zásadní likvidaci tradiční rodiny jako dnes tehdy úplně nedocházelo. 

„Za koho máme umírat? Za Grean Deal, za 64 pohlaví? Šílenci, kteří žádný hodnotový svět nemají!“ zaznělo. Upozornil, že do skupiny BRICS se přidávají další státy. „Systém byl založený na dolaru, ale…“

„Válka každým dnem eskaluje. Každým dnem.“ A proč vlastně chybí historická paměť? „Nechci být špatným prorokem. Lidi si strašlivým způsobem koledujou…“ poznamenal. Hovořil o tom, kdo a proč se cítí být v globálním měřítku nadřazený. Problémem národa je podle něj absence bytostně vlastenecké elity. Nejsou na rozhodujících pozicích. Proč? „Není pro tyto lidi žádná podpora.“

Stanislav Balík vešel do povědomí veřejnosti jako odborník v oblasti bezpečnostních strategií, lektor i spisovatel. Společně s Vlastimilem Podrackým vydali například knihu Idea českého národního státu třetího tisíciletí.

Na podzim, při výročí vzniku Československa, by rádi do Brna pozvali prognostika, profesora Petera Staňka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Daniela Černá

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

už teď je 8 milionů Ukrajinců , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 24.06.2023 18:49:29
v zahraničí. Z toho 3 miliony v Rusku. V roce 1991 bylo 51 milionů Ukrajinců, dnes se ke Kyjevu hlásí sotva 30 milionů. Ukrajinci prošustrovali své hospodářství, tak chtěli podojit evropskou kasu. Za to byli ochotni vlézt komukoliv do konečníku, aby se dostali ke zdroji. Jenže, co v budoucnu ? Kolik bilionů dolarů nebo Euro bude stát obnova Ukrajiny ? A kde na to chtějí vzít ?

|  9 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…