Vychladni, Donalde, vychladni. Už i Greta si kopla do starého známého

06.11.2020 10:46

Greta Thunbergová vrátila Donaldu Trumpovi úder, když využila jeho rok starého tweetu o ní. „Tak směšné. Donald musí pracovat na svém problému se zvládáním hněvu a pak jít s kamarádem na staromódní dobrý film. Vychladni Donalde, vychladni,“ napsala na twitter v souvislosti s jeho požadavkem na sčítání hlasů ve volbách.

Vychladni, Donalde, vychladni. Už i Greta si kopla do starého známého
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Švédská ekologická aktivistka Greta Tintin Eleonora Ernman Thunbergová se na twitteru pustila do prezidenta Spojených států, Donalda Trumpa. Sdílela jeho příspěvek, kdy požadoval ukončení sčítání hlasů a doplnila ho slovy: „Tak směšné. Donald musí pracovat na svém problému se zvládáním hněvu a pak jít s kamarádem na staromódní dobrý film. Vychladni, Donalde, vychladni,“ napsala.

 

 

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

Americký prezident Donald Trump se chystá napadnout průběh prezidentských voleb u soudu. Chce tak učinit v několika státech, kde vyhrál jeho demokratický protikandidát Joe Biden. V Michiganu a v Georgii Trumpův tým u soudu se stížností nepochodil a tamní soudy je odmítly již několik hodin po podání.

Trump se kvůli velmi těsným volebním výsledkům obrátil na soud a požádal o přepočtení hlasů ve Wisconsinu a žádá též o pozastavení sčítání hlasů v Pensylvánii, kde republikánští pozorovatelé údajně neměli mít přístup k procesu sčítání.

Jde o téměř stejný tweet, co v prosinci minulého roku napsal Donald Trump, když se Greta Thunbergová stala dle deníku Times osobností roku. „Tak směšné. Greta musí pracovat na svém problému se zvládáním hněvu a pak jít s kamarádem na staromódní dobrý film! Vychladni, Greto, vychladni!“ dodal tehdy Trump.

 

 

Prezident Trump se s mladou aktivistkou před rokem potkal. Donald Trump vzal Gretě Thunbergové na chvíli vítr z plachet, když se objevil na summitu OSN o klimatu. Z výrazu mladé aktivistky na tomto videu serveru Euronews si koneckonců může každý udělat obrázek sám. Jak píše agentura Bloomberg, účast amerického prezidenta byla nečekaná, původně měl naplánované setkání na téma náboženské svobody. Nicméně, v neděli se Trump nechal slyšet, že summitem nepohrdne. „Jsem velký zastánce čistého vzduchu a čisté vody. A všechny země by se měly spojit a tohle dokázat. Kvůli nim samým. Je to velice, velice důležité,“ prohlásil.

 

 

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Donald Trump se též velice ironicky vyjádřil k poselství, které Greta Thunbergová vyslala směrem ke světovým špičkám. „Vy jste uloupili mé dětství svými prázdnými slovy… Jsme na počátku velkého vyhlazení, a vy o tom nechcete mluvit, vykládáte jen pohádky o ekonomickém růstu… Říkáte, že nám nasloucháte a že chápete, jak je to naléhavé. Jsem smutná, jsem rozzlobená a nevěřím tomu. Protože jestli skutečně chápete situaci, a přesto s tím nic neděláte, tak jste zlí lidé,“ apelovala mladistvá aktivistka. Řekla také, že by neměla být na summitu, ale ve škole.

„Vypadá jako velice šťastná mladá dívka, která se těší na zářnou a skvělou budoucnost. To rád vidím!“ odtušil americký prezident o Gretě Thunbergové a jejím projevu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…