Vyhodit! tepal znovu Hašek Rusko. A stal se mu trapas

07.03.2022 8:52 | Ze sítí

Z písmena Z, které měly některé ruské jednotky na Ukrajině, se pomalu stává symbol podpory pro invazi. Ruský gymnasta Ivan Kuljak ho měl na svém dresu v katarském Dauhá, když pohár vyhrál Ukrajinec Kovtun. A Mezinárodní svaz gymnastů už požádal, aby proti němu bylo zahájeno kárné řízení. V Česku se pak rozčiluje bývalý brankář Dominik Hašek, a to tak, že zapomíná na pravidla pravopisu. Vadí mu, že některé svazy ještě ruské sportovce nevyloučily.

Vyhodit! tepal znovu Hašek Rusko. A stal se mu trapas
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Dominik Hašek - Show Jana Krause 1. 6. 2016

Současná válka na Ukrajině se projevuje i ve sportu. Konkrétně se projevila v katarském Dauhá, kde mistrovství světa v gymnastice vyhrál Ukrajinec Ilja Kovtun. Na třetím místě se umístil ruský gymnasta Ivan Kuljak. A na svém dresu měl vyšité písmeno Z.

Písmeno Z přitom mají na svých vozidlech ruští vojáci na Ukrajině a stává se i hlavním symbolem proválečné propagandy.

Anketa

Pocítili jste již výrazné zvýšení cen pohonných hmot?

60%
3%
hlasovalo: 54998 lidí
A Mezinárodní svaz gymnastů už dle Al-Jazeery hodlá vůči gymnastovi za jeho „šokující chování“ zahájit disciplinární řízení. „Mezinárodní svaz gymnastů potvrzuje, že požádá Nadaci gymnastické etiky, aby zahájila kárné řízení proti Kuljakovi za jeho šokující chování na mistrovství,“ oznámil svaz a zrušil všechny soutěže v Rusku a v Bělorusku až do odvolání. Od sedmého března se soutěží pořádaných svazem nebudou moci účastnit ani ruští a běloruští atleti, ani sportovní činitelé.

Kuljakovým činem byl evidentně pobouřen bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, a to tak, že pozapomněl pravidla českého pravopisu. „Pořád ve světě existují federace-svazy, které ‚nevyloučily‘ všechny ruské sportovce. To samé platí o klubech v NHL, ale i v EU i ČR (nejen hokej). Je to reklama pro ruský režim a agresy a obrovské příjmy pro občany RF a tedy Rusko a jeho válku!“ varuje doslova Hašek. Doplňme, že slovo „agrese“ se skloňuje podle vzoru „růže“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…