Vyhrocená hádka Babiše o jeho dovolené pokračuje. Na Twitteru si to vyříkává už i s šéfem ODS. Poslal mu dokonce foto

03.04.2015 13:13

Hádka přes sociální síť Twitter pokračuje. Přitom to všechno začalo celkem idylicky. Vtipnou poznámkou exministra financí Kalouska, že Babiš chybí na jednání, přestože sliboval, jak bude makat. Předseda ANO díky Twitteru reagoval, že je na dovolené s dětmi. V pátek se ke své zálibě, tedy tweetování, vrátil.

Vyhrocená hádka Babiše o jeho dovolené pokračuje. Na Twitteru si to vyříkává už i s šéfem ODS. Poslal mu dokonce foto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se občerstvuje neperlivou vodou

"Chtěl jsem se vrátit, jak žádal Petr Fiala, ale sněmovna si odhlasovala volno, tak radši zůstanu na neplacené dovolené," vzkázal Babiš šéfovi ODS. Ten ihned reagoval. "PS nemohla projednávat řadu zákonů, protože Andrej Babiš lyžoval. Možná je to dobře, přijala by vládní nesmysly. Přejeme dobrý sníh!" napsal. Na narážku, že si bere neplacené volno, pak jindy distingovaný Fiala ostře kontroval: "Děkuji za zprávu, že má Babiš v Agrofertu neplacenou dovolenou. Je mi to ale jedno. Jako ministr neplacenou dovolenou mít nemůže." A ačkoli je ministr financí na dovolené s dětmi, je vidět, že signál má dobrý. Nenechal se totiž zahanbit a přeposlal, co mu zřejmě někdo z tiskového oddělení pečlivě vypočítal. "Zatímco jsem pryč PS jednala tento týden 25h, z toho pauzy 6,5h, Úsvit,ODS,TOP,Kalousek 3,5h, interpelace 4h, oběd 2h, obstrukce Úsvit 1h."

Babišova dovolená, to je vůbec téma. Když před časem odletěl, nenechal si to ujít Ivo Rittig. A znovu přes Twitter poslal Babišovi vzkaz. "Já mám taky dovolenou, ale jak nemám noviny, nikde se o tom nepíše," glosoval. Ačkoli se oba dobře znají, majitel Agrofertu neodepsal.

"Já jsem se marně pídil po tom důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o nějakých závažných mezinárodněpolitických jednáních, například o karuselech. Ne, on si jel zalyžovat. Pro nás je to samozřejmě šok vzhledem k tomu, že on i celé jeho hnutí říkalo, že jde do té sněmovny makat a ne lyžovat,“ kritizoval Kalousek z řečnického pultíku v Poslanecké sněmovně. Právě tato výtka celou melu odstartovala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…