Vyhrožoval, policie jednala rychle. Jenže lidé připomenuli Novotného...

21.07.2023 12:23 | Monitoring

Čeká tě kulka a celou vládu vystřílet. Kriminalisté dopadli muže, který na sociální sítí psal výhrůžky vládnímu politikovi, a sdělili mu podezření z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V případě odsouzení mu hrozí tři roky za mřížemi. V týdnu rozhodl pražský vrchní soud, že za podobné chování na sociálních sítích si odpyká Tomáš Čermák ve vězení 5,5 roku, konkrétně za podporu a propagaci terorismu, když během pandemie na videu vyzýval k útokům na politiky či k vypálení Senátu.

Vyhrožoval, policie jednala rychle. Jenže lidé připomenuli Novotného...
Foto: pxhere.com | CC0 Public Domain
Popisek: Ilustrační foto

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí
„Necelých 24 hodin od napsání výhrůžky na sociální síť kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie dopadli muže, kterému sdělili podezření z trestní činnosti vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedla na svém twitteru Policie ČR. V případě odsouzení mu hrozí až 3 roky vězení.

Muž svými výhrůžkami zřetelně častoval zástupce vládní koalice. „Ty chcíplotino. Ty si zasloužíš i s ostatními na šibenici, zastřelit, jako to dělali nacisti!!! Celou vládu vystřílet, rozumíš, ty bezpáteřní svině??? Vy nám nebudete říkat, co můžem!!! Tato vláda ani jiná, stejně smýšlející, se nemá, nesmí poslouchat!!! Odporní kolaboranti, naše společnost nebude tolerovat takové chování, jak jsi popsal??? Co je to tedy za společnost! Naserte si všichni mocipáni!!

A PČR, vy jste k čemu kurva!!! Měl by být dávno zavřený, za ty výhrůžky nám všem!!! Nebo on je něco víc? Prodejné děvky jste!!! Nemůžeme si říct svůj názor, mám vás plné zuby. Čeká tě kulka, dočkej času jako husa klasu,“ napsal podezřelý. Jméno politika, o kterého se přesně jednalo policie skryla.

Lidovecký poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL) pak v diskusi poděkoval policii za „rychlou reakci“.

O výhrůžkách se dnes rozepsala také neúspěšná prezidentská kandidátka. „Tohle je důvod, proč ženy nechtějí do politiky a veřejného prostoru. Díky všem slušným lidem, kterých je naštěstí většina. Tohle nesmíme přehlížet,“ vzkázala a zveřejnila výhružný text, v němž jí někdo drsně píše: „Ty krávo bez mozku, vojet ti ku*du násadou od krumpáče. Ty Fialova děvko, ty čubko, ty bolševická svině. Co ty máš co řešit důchody, ty krávo fašistická.“

Někteří lidé ale stočili pozornost na řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS), který sociální sítě svými ostrými výlevy pravidelně zásobí. V březnu psal například o „vystřílení Čechů, vraždění, vyhánění a shazování z útesu příslušníků českého národa“. „Vás Čechy v noci vyhnat z baráku, zabít dítě, ženu podříznout, zapálit vám barák a nakopat vás do tý prdele, abyste pochopili, co to je válka… národ nevděčných udavačskejch prasat.“

Podle některých advokátů se hanobení národa Novotný mohl dopustit i navádění k trestnému činu a podněcování k nenávisti.

„A co to prase z Řeporyjí, co už několikrát veřejně chtěl někoho střílet a likvidovat… na to asi sáhnout naše krásná totalitní policie nemůže, chápu :) Nepřišla objednávka,“ napsal policii pod její příspěvek přispěvatel do diskuse.

Nebyl však jediný. „Zajímalo by mě, jak je možné, že pan radní Novotný vaším sítem prošel, aniž by se dostal k soudu? Vy jste neslyšeli jeho výlevy na sociálních sítích? Kde je spravedlnost nebo existuje dvojí metr?“ tázal se Dušan Lipár.

Objevili se i uživatel, který policii radil, ať se u příspěvku podívá na „lajky“ coby schvalování trestné činnosti. Na něj pak mnozí zaútočili, že to už je „totalita jak prase“, pokud žádá, aby byly trestné už i lajky.

Kvůli vyzývání k násilí proti členům Parlamentu si ve vězení odsedí pět a půl roku za podporu a propagaci terorismu šestatřicetiletý Tomáš Čermák. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud, který zamítl Čermákovo odvolání proti verdiktu Krajského soudu v Plzni. Čermák během pandemie na videu vyzýval k útokům na politiky či k vypálení Senátu. Verdikt je pravomocný. Čermák dříve řekl, že výroky nemyslel vážně a že byla chyba je napsat, informovaly Novinky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nejen extrémista Novotný, ale také Lang (extrémisté z ODS) , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseforspin , 21.07.2023 16:04:48
Langova internetová výzva k podřezání Zemana není trestným činem, rozhodl soud

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…