Vypadá to, že si někdo přeje, aby tu opravdu byli nemocní a mrtví... Okamura varuje před věcmi, které se přehlížejí

19.10.2020 18:02 | Zprávy

ROZHOVOR Vláda nebyla připravena na podzimní vlnu koronaviru, třebaže se vědělo, že přijde. A občané jsou zmatení, když vidí, jakým způsobem je pandemie komunikována. A to výrazně přispívá k panice a hysterii mezi veřejností, myslí si předseda opoziční SPD Tomio Okamura. „Dnes bohužel čelíme souhře paniky, zmatku, chřipky a covidu, což v součtu opravdu může způsobit zbytečná úmrtí navíc,“ obává se.

Vypadá to, že si někdo přeje, aby tu opravdu byli nemocní a mrtví... Okamura varuje před věcmi, které se přehlížejí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Jak podle vás vláda prozatím zvládá podzimní nárůst pandemie?

Na první pohled tu máme zmatky jako v první vlně. Vláda se nijak nepřipravila, s nárůstem infekcí na podzim nikdo z vlády zjevně nepočítal. Výsledkem jsou nedozírné ekonomické škody a lidé a firmy bez peněz a bez práce, aniž je jim vláda schopná nabídnout adekvátní pomoc. Přitom SPD konstruktivně předložilo od jara ve Sněmovně z opozice více než 40 legislativních návrhů na finanční a sociální podporu lidem a firmám, ale vláda nám drtivou většinu z nich zamítla, aniž sama cokoli podobného prosadila.

Nejsem prorok ani fanda koronapaniky, ale už na jaře jsme říkali, že sluníčko v létě infekce zastaví a na podzim přijde další vlna nejen infekčně zasažených, ale i nemocných. To se každoročně opakuje s chřipkou, nejiné to bude s mutací chřipky sars cov 2 alias s covidem-19. Problém je, že panika a hysterie dnes viditelně způsobuje větší škody než samotný covid-19. Celková úmrtnost v ČR je stále pod průměry loňska či předloňska a samozřejmě pod rokem 2016, kdy jsme měli poslední větší skutečnou epidemii chřipky.

Panika a hysterie?

Rozhodně nechci a nebudu situaci bagatelizovat, ale když se podíváte na grafy úmrtnosti, tak varovná jsou loňská prosincová čísla, tedy před covidem, kdy se počty mrtvých viditelně a raketově zvýšily. Dnes bohužel čelíme souhře paniky, zmatku, chřipky a covidu, což v součtu opravdu může způsobit zbytečná úmrtí navíc. Tedy navíc oproti standardním číslům, z nichž dnes nevybočujeme. Namísto toho, aby vláda a média zklidňovaly situaci, tak ji vyhrocují. Pokud nám psychologové hlásí čtyřnásobný nárůst depresí, znamená to, že i v ostatní populaci násobně vzrůstá stres, který následně snižuje imunitu (nehledě na to, že stres se počítá i k výrazným faktorům při vzniku rakoviny) a ti, kdo by třeba na covid ani nezakašlali, dostanou teplotu, a ti, co by zakašlali, tak ulehnou. Někdy se ptám, proč to vypadá, že si skutečně někdo přeje, aby tu opravdu byli nemocní a mrtví.

Jak to?

Do karantény se přijímají lidé pozitivní na covid, ale proč nikdo nerozlišuje ty, kteří se s virem potkali, mají například protilátky, ale jsou už neinfekční a mohou pracovat a normálně fungovat. V těch tisícovkách, kterými média a ministerstvo děsí veřejnost, je to většina. Lidé pozitivní na covid jsou prostě lidé, co potkali covid a v drtivé většině ten virus v sobě zlikvidovali, nejsou nemocní a velká část je po relativně krátké době neinfekční – přičemž není problém, věřím alespoň u zdravotníků a dalších potřebných profesí, tu infekčnost otestovat. Protože jedna věc je mít v sobě například protilátky na virus a jiná mít v sobě, a to nikoli na sliznici, ale v těle namnožený virus. To se ovšem vůbec neřeší.

Jenže díky tomu máme stovky zdravotníků mimo službu – a já se ptám: to je úmysl? Paralyzovat zcela bezdůvodně zdravotnictví v momentě, kdy nám chybí každý člověk? Jak víme, lidé ve zdravotnictví chyběli i před covidem, takže vlastně stačí jakýkoli malý krok, který vyřadí byť jen stovky zdravotníků z práce, a hrozí kolaps, protože nemáme žádné rezervy. Chybný nápad se zavřením prvního stupně základních škol je samozřejmě další pokus vyhnat z práce i ty zdravé. To nemohl vymyslet nikdo s dobrými úmysly nebo aspoň se zbytky zdravého rozumu. Jako by veškerá opatření směřovala jen k tomu, jak zvýšit škody a nereflektovat realitu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…