Vyvražďování židů, zbabělost. Nebývale radikální Zeman citoval islámské posvátné texty

27.05.2014 18:14

Prezident Miloš Zeman se v pondělí večer zúčastnil oslavy Dne nezávislosti Státu Izrael v pražském hotelu Hilton. V nebývale ostře formulovaném projevu varoval před islámským terorismem a odsoudil užívání politicky korektního slovníku, který je podle Zemana ve skutečnosti nikoli korektní, ale zbabělý.

Vyvražďování židů, zbabělost. Nebývale radikální Zeman citoval islámské posvátné texty
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman tiskne ruku Šimonu Perésovi

„Jsou státy, s nimiž sdílíme stejné hodnoty, ať už je to politický horizont svobodné volby nebo tržní ekonomika. Ale těmto státům nikdo nevyhrožuje vymazáním z mapy. Nikdo nestřílí na jejich pohraniční města, nikdo si nepřeje, aby občané tohoto státu opustili svoji zem. Existuje termín, kterému se říká politická korektnost, a já tento termín považuji za eufemismus pro politickou zbabělost, proto mi dovolte, abych nebyl zbabělý,“ řekl v úvodu prezident.

Podle hlavy státu je třeba jasně pojmenovat nepřítele lidské civilizace, a tím nepřítelem je mezinárodní terorismus spojený s náboženským fundamentalismem a religiózní nesnášenlivostí.

  • Celý projev prezidenta Zemana čtěte ZDE.

„Tento fanatizmus se nesoustřeďuje pouze na jediný stát, jak jsme ostatně mohli zaznamenat po 11. září. Muslimští fanatici nedávno v Nigérii zajali 200 mladých křesťanských dívek. A v květné Evropě se v srdci Evropské unie nedávno odehrál odporný atentát v židovském muzeu v Bruselu. Nenechám se uklidňovat prohlášeními, že se jedná pouze o malé okrajové skupiny, domnívám se naopak, že tato xenofobie a tento řekněme rasismus nebo antisemitizmus vyplývá ze samé podstaty ideologie, o kterou se tyto fanatické skupiny opírají,“ uvedl jednoznačně Miloš Zeman.

Jako důkaz pro svá předchozí slova na recepci český prezident citoval z islámského posvátného textu. „Strom volá, skrývá se za mnou Žid, jdi a zabij ho. Kámen volá, skrývá se za mnou Žid, jdi a zabij ho,“ ocitoval Zeman a podotkl, že by kritizoval ty, kdo vyzývají k zabíjení Arabů, nicméně však neví o žádném hnutí, které by k masivnímu vyvražďování Arabů vyzývalo.

Naopak však existuje anticivilizační hnutí, které vyzývá k vyvražďování židů. Navíc prý jeden ze článků statutu islámského hnutí Hamás říká „zabij každého žida, kterého uvidíš“. „Chceme opravdu být politicky korektní a říkat, že všichni jsou hodní a jenom malá část extremistů a fundamentalistů páchá tyto zločiny?“ tázal se prezident Zeman.

„Začali jsme arabské jaro, z něhož se stala arabská zima, a z boje proti sekulárním diktaturám se staly boje, které jsou vedeny Al-Káidou. Odhoďme proto politickou korektnost a nazývejme věci pravými jmény. Ano, máme ve světě přátele, kterým vyjadřujeme solidaritu, ale tato solidarita nás nic nestojí, protože tito přátelé nejsou ničím a nikým ohrožováni. Skutečný smysl solidarity je solidarita s přítelem, který je v nesnázích a v ohrožení, a proto tady jsem,“ dodal ostře ve svém projevu prezident republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…