Vzpoura proti Rohlik.cz. „Od Aspenu nic!“ „A co ti Ukrajinci načerno?“ Je zle

20.02.2024 10:50 | Monitoring

Český internetový obchod s potravinami Rohlik.cz oznámil, že ukončuje spolupráci se zemědělskou a potravinářskou společností Rabbit CZ podnikatele Zdeňka Jandejska. Jandejsek se stal jednou z hlavních tváří pondělní demonstrace v Praze, při které dala část zemědělců najevo, že s tímto typem protestů nechce nic mít a z akce raději odjela. Rozhodnutí společnosti Rohlik.cz vyvolalo vlnu bouřlivých reakcí. Připomenuto bylo například, že zakladatel Rohlíku byl jedním z Aspen Young Leaders nebo kauza s černou prací Ukrajinců pro firmu.

Vzpoura proti Rohlik.cz. „Od Aspenu nic!“ „A co ti Ukrajinci načerno?“ Je zle
Foto: Repro Youtube
Popisek: Reklama Rohlik.cz

Majitel skupiny Rohlik Group Tomáš Čupr oznámil, že jeho společnost podporuje lokální zemědělce, ale odmítá přihlížet tomu, jak si část zemědělců bere českou společnost jako rukojmí. Informoval o tom server Novinky.cz.

„Chceme tímto krokem zdůraznit, že podpora, kterou poskytujeme, je založena na principech udržitelného rozvoje, férového jednání a vzájemného respektu. Není možné, aby jedna skupina držela za rukojmí celou veřejnost a ohrožovala to, o co společně usilujeme. Naši zákazníci jsou pro nás vždy na prvním místě, a proto se rozhodujeme především v kontextu služeb pro ně,“ prohlásil Čupr.

Obrat společnosti přesahuje 7,5 miliardy korun.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46419 lidí
Šéfka komunistů Kateřina Koneční Čuprovi a společnosti Rohlík.cz od plic vynadala.

„Žijeme v krásné době. Rohlík a jeho majitel se nás snaží všechny vychovávat a staví se politicky vůči jednomu zemědělci, protože si dovolil protestovat. Přitom u společnosti Rohlík si podávají různé inspekce od roku 2017 dveře kvůli všemožnému porušovaní zákonů a vykořisťovaní zaměstnanců – pardon partnerů OSVČ. Rohlík, který je známý tím, že nerespektuje ani základní dopravní předpisy pod výmluvou na zásobování, nás bude moralizovat? Nestačí vám? Také jsme se dozvěděli, že policie obešla všechny traktory na magistrále, opsala si jejich SPZ a předá to ke správnímu řízení. Udělali tohle s těmi, kdo se lepí k silnici kvůli 30 v Praze?“ ptala se Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Ostravák vystupující pod označením Vlad Polytrade také poukázal na to, že se společnost Rohlik.cz ocitla pod drobnohledem některých dozorových orgánů.

„Rohlik.cz, který podporuje principa, zřejmě tím, že načerno zaměstnával desítky ukrajinských dělníků, platíce jim desetník za korunu, teď přestal prodávat zboží od politicky nevhodného dodavatele. Lékaři a právníci, kteří využívají tento předražený e-shop, to jistě ani nezaregistrují. Správná cesta, cesta vyššího principu.“

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf konstatoval, že by se na společnost Rohlik.cz měl podívat antimonopolní úřad.

„Na Rohlík by se měl podívat antimonopolní úřad,“ konstatoval a dodal: „Mít rozvážkovou službu a odmítat rozvážet zboží ne pro jeho kvalitu či cenu (tržní důvody), ale pro politické názory jeho výrobce je úplně stejné, jako odmítnout někoho ubytovat proto, že je teplej.“

Zakladatel Zdravého fóra Jan Tománek spojil majitele Rohlíku Čupra s Aspen Institutem a vyzval své spoluobčany, aby na Rohlíku už nikdy nenakupovali.

„Toto je majitel Rohlíku. Už rozumíte, proč Rohlik.cz okamžitě vyřadil z nabídky organizátora protestů? Jistě jen náhoda a konspirace... Myslím, že si rozumíme, kde už NIKDY on-line nenakupovat potraviny!!!“

Tomáš Čupr je skutečně zmíněn v Aspen Young Leaders programu.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Vlastimil Veselý, jeden ze zakladatelů Společnosti pro obranu svobody projevu, položil Čuprovi otázku, proč se Rohlík neozval, když se k silnicím přilepovali ekologičtí aktivisté.

„A že jste se neozvali, když se zelení extremisté lepili k silnicím a skutečně blokovali dopravu? Tihle nikoho neblokovali. Pokud jde Rohlík do politiky a přihlásil se tímto k podpoře Green Deal, dobré vědět, však my se obejdeme i bez vás,“ napsal Veselý s odkazem na fakt, že protestující v pondělí volali po ukončení zelené evropské dohody známé právě pod označením Green Deal, která počítá s tím, že se EU stane do roku 2050 klimaticky neutrálním prostorem.  

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

K bojkotu Rohlíku vyzval na sociální síti X i uživatel vystupující pod označením Azazel Anděl.

„Firmy se mají věnovat podnikání, pokud se začnou věnovat politice, pak my zákazníci máme právo takové firmě nevěnovat pozornost a naše peníze. UŽ ANI KORUNU PRO ROHLÍK!“ vypálil slovní salvu zvýrazněnou velkými písmeny.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

S týmž požadavkem přišel i uživatel vystupující pod označením „Smutný muž“.

„Rohlík končí s výrobky organizátora zemědělské demonstrace. Velmi inspirující! A proto tímto vyzývám všechny, komu na budoucnosti Česka a nikoliv šíleného grýndýlu opravdu záleží, nekupujte od Rohlíka už ani rohlík! Předem díky za šíření výzvy,“ napsal diskutér.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Martin Matty Hartmann zdůraznil, že odmítá podporovat Aspen Institut.

„Nepodporuji Aspeňáky. Ukončil jsem Rohlík i Foodoru. Podpořím český trh a s partnerkou, či přáteli do restaurace zajdu,“ napsal.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Ale co je vlastně Aspen Institut?

Aspen Institute Central Europe (AICE) je nezávislou platformou, která zprostředkovává mezioborovou a regionální spolupráci. Naším cílem je být platformou pro kritickou a otevřenou diskusi o aktuálních globálních, politických a společenských otázkách, podporovat fungování a rozvoj demokratických hodnot, otevřené společnosti a též podporovat zapojení talentovaných mladých lídrů do těchto diskusí,“ píší členové organizace sami o sobě.

Miroslav Frank, podporovatel SPD a Trikolory konstatoval, že na Rohlíku pravděpodobně nakupují hlavně voliči dnešní vládní pětikoalice, takže krok této společnosti nebude mít žádný zásadnější dopad. Rozhodnutí majitele Rohlíku označil za „hloupé“.

„Bojkot rohlíku je na místě. Jen si myslím, že většinový zákazník této služby bude volič některé z vládních stran. Kdyby to bylo obráceně, tak tohle hloupé gesto, připomínající dobu před rokem 1989, rohlík neudělá...“ konstatoval.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

„Rohlík ví, co dělá. Ví, kdo jsou a hlavně kdo nejsou jeho zákazníci. Ti, co mu budou dělat negativní reklamu, se budou ve čtvrtek 6.58 bouchat vozíkama do kotníků před Penny. Dnes už nákup dovezou i jiné obchody, a Rohlík se od nich musí odlišit. Takové prohlášení nikdy nemůže napsat Tesco nebo Billa,“ zaznělo od dalšího uživatele na sociální síti X.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Prezident spolku Pedagogická komora Radek Sárközi oznámil světu, že končí s Rohlíkem. „A já zase končím s Rohlíkem.cz,“ napsal jednu jedinou větu.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Glosátor veřejného dění Franta Kubásek konstatoval, že v Česku funguje „demokratura“.  

„Aspenista z Rohlík.cz ukončuje prodej výrobků farmáře kvůli demonstraci proti jiným aspenistům. Dobrý systém. Demokratura,“ konstatoval.

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

Členka Rady ČTK Angelika Bazalová kanonádu směrem k Rohlíku uzavřela.

„Pan Čupr rozhodne, jestli je prodavač drůbeže politicky uvědomělý a podle toho bude prodávat jeho králíky. Už to fakt vypněte. Chci vystoupit.“

Reakce na prohlášení společnosti Rohlikl.cz

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rohlík cz, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetrosek , 20.02.2024 11:01:20
přestal odebírat zboží od Rabbit cz. Já a všichní známí přestávají nakupovat u Rohlík cz. V jednotě je síla a lidé si ani neuvědomují, že vše je v jejich rukách.

|  32 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…