Wollner se Šarapatkou vytáhli kompro. Za pět minut dvanáct. Nestačilo to, Matocha zvolen. A teď to přijde

16.12.2020 15:26

Novým předsedou Rady České televize byl zvolen její dosavadní místopředseda, novinář Pavel Matocha. Neměl protikandidáta. Nahradí René Kühna, který v listopadu rezignoval po odvolání dozorčí komise rady.

Wollner se Šarapatkou vytáhli kompro. Za pět minut dvanáct. Nestačilo to, Matocha zvolen. A teď to přijde
Foto: Archiv PM
Popisek: Pavel Matocha na šachovém turnaji na plujícím hausbótu v Kérale (stát jihozápadní Indie)

Anketa

Bojíte se, že zemřete na covid-19?

18%
82%
hlasovalo: 8046 lidí
Místopředseda Rady České televize Pavel Matocha v minulosti například pro DVtv tvrdil, že nesouhlasí s tím, že by odvolání dozorčí komise Rady ČT proběhlo protizákonně. Část lidí se prý bojí toho, že nová komise bude kontrolovat hospodaření České televize mnohem pečlivěji. „Dozorčí komise je pouze náš poradní orgán,“ tvrdí Matocha. 

„Pro mě je Česká televize jedním z klíčových subjektů na mediálním trhu. Myslím si, že je naprosto zásadní, že zde máme média, televizi a rozhlas, které jsou financovány z koncesionářských poplatků, respektive, které nejsou závislé na shánění prostředků výhradně na trhu, to znamená z reklamy nebo z předplatného. A že to umožňuje těmto subjektům, aby připravovaly pořady, které jinak komerční subjekty připravovat nemohou, a aby mohly ve svém zpravodajství a ve své publicistice odhlížet od ekonomických zájmů té televize nebo rádia,“ řekl také tehdy Matocha.

Zvolení Matochy již okomentoval radní České televize Zdeněk Šarapatka, který se volby neúčastnil. „Předsedou Rady České televize byl jako jediný kandidát právě zvolen Pavel Matocha. Mluvčí politiků na Kavčích horách, lokaj zájmů Babiše, Okamury a Klause v ČT. Normalizace pokračuje. Volby jsem se odmítl zúčastnit s odůvodněním, že do čela kontrolního orgánu nelze volit morálně a odborně nezpůsobilého člověka s problémy ve vlastním podnikání. Na zteč!“ uvedl.

Šarapatka se k Matochovi vyjádřil již včera, svůj status na facebookovém profilu sdílel s reportérem České televize Markem Wollnerem. „Paměť je ‚sviňa‘. Pavel Matocha, dnešní adept na předsedu Rady České televize, novinář Babišova holdingu, souputník obou Klausů, chráněnec politiků ANO a SPD, zarytý Antievropan a oblíbenec proruských médií, také ale vášnivý fotograf nepřátelských SPZ, napsal před časem mimořádně odporný PR text na oslavu bolševického agenta, na který níže vzpomíná Marek Wollner. Vlastně to všechno do sebe tak nějak zapadá...,“ poznamenal Šarapatka a dále sdílel slova právě Marka Wollnera.

 

„Kdysi jsme kritizovali střet zájmů ministra Řebíčka, tak jako dnes Andreje Babiše. Byl samozřejmě mnohonásobně menší, týkal se jen dopravních staveb, ale na tehdejší dobu něco. A pak jsme objevili, že ministra pravicové vlády křtil za rytíře pravoslavného řádu komunistický rozvědčík Igor Strelec. O naší reportáži informovala i MfD, jak bylo tehdy běžné. Jediný kontračlánek vyšel v týdeníku Euro, vedeném Istvánem Léko, vlastněném Petrem Kellnerem. Bylo to klasické P.R., kdy novinář drží mikrofon a rozvědčík může prášit, jak ho naučili u KGB v Moskvě. Mimo jiné třeba o tom, že polistopadový režim nechal popravit naše rozvědčíky, tzv. ilegály, když Západu vyzradil jejich identitu. Článek jsem chtěl stáhnout, jeho zkrácená verze byla donedávna na internetu: ejhle, je náhle nedostupný! Asi náhoda a za chvíli to třeba půjde. (Vysvětlení, Euro je v insolvenci a podle čtenářů web několik dní nejede). Každopádně zítra si pro jeho plnou, tištěnou verzi zajdu do knihovny. A autor? Pavel Matocha. To jméno jsem neznal a pak jsem na něj na dlouhé roky zapomněl. Zítra prý bude kandidovat na šéfa Rady ČT. Inu, kdo jiný má hlídat novináře, kteří se pletou politikům do jejich kšeftů než někdejší obhájce Řebíčka,“ cituje Šarapatka Wollnera.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…