Z prestižního zdroje: Černoch utekl z USA a žádá o azyl v Kanadě. Tvrdí, že jeho lidé čelí vyhlazování

02.11.2015 8:55

Afroameričan Kyle Lydell Canty vycestoval v září do Kanady, kde požádal coby uprchlík o azyl. Jako důvod své žádosti o azyl uvedl údajnou policejní brutalitu a rasismus namířený proti Američanům černé pleti. O neobvyklém případu podrobně informuje renomovaný deník Huffington Post.

Z prestižního zdroje: Černoch utekl z USA a žádá o azyl v Kanadě. Tvrdí, že jeho lidé čelí vyhlazování
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Anketa

Líbí se vám, koho Miloš Zeman vyznamenal 28. října?

hlasovalo: 8294 lidí

Pikantní na celé věci je, že Canty čelí ve Spojených státech obvinění z celé řady trestných činů. „Americký uprchlík“ však tvrdí, že všechna tato obvinění jsou smyšlená a jsou výsledkem rasistických postojů policistů. Tvrdí rovněž, že mu bylo znemožněno se proti obviněním zákonnou cestou hájit. Dle svých slov si nedělá iluze o tom, že by v Kanadě nebyl přítomen rasismus, ale doufá přece jenom v aspoň minimální zlepšení své situace. „Už po prvních setkáních s kanadskými policisty vidím, že zastávají odlišné postoje než jejich američtí kolegové. Nejsem však hlupák, abych si myslel, že zde rasismus vůbec neexistuje. Přesto se tady cítím mnohem bezpečněji než ve Spojených státech,“ uvedl Canty.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Canty ve svých komentářích svoji mateřskou zemi vůbec nešetří. Tvrdí dokonce, že černoši jsou ve Spojených státech vyhlazováni „alarmujícím tempem“ a on sám se velmi obává o svůj život. Před několika dny Canty předložil při veřejném slyšení údajné důkazy o diskriminaci černošského obyvatelstva americkými policisty a příslušné úřady nyní rozhodují, jestli má právo na azyl v zemi. Žádost amerických občanů o azyl v Kanadě představuje raritu, ale přesto je v této zemi podle dostupných informací vyhověno každým rokem několika Američanům. Předloni šlo o tři případy, v letošním roce se svou žádostí o azyl zatím uspěli pouze dva z jednasedmdesáti amerických občanů.

Podle Huffington Post však není příliš překvapivé, že Canty hledá útočiště právě v Kanadě. Podíl vězněných lidí ve Spojených státech je sedmkrát větší než v Kanadě. Afroameričané jsou ve věznicích zastoupeni v mnohem větším počtu a jsou obvykle trestáni přísněji než Američané bílé pleti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…