Z šéfa liberecké policie na řadovou pozici. Švejdar „sundal“ Husáka

26.01.2021 16:36

Mejdan v Teplicích se stal osudným i pro libereckého policejního šéfa Vladislava Husáka. Pro jeho odvolání se rozhodl policejní prezident Jan Švejdar. Kvůli mejdanu se poslaneckého mandátu vzdal také Milan Hnilička (ANO). Šéfem Národní sportovní agentury však zůstává. Píše to server Novinky.cz.

Z šéfa liberecké policie na řadovou pozici. Švejdar „sundal“ Husáka
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Vladislav Husák

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí
Z pozice ředitele policie v Libereckém kraji odejde k 1. únoru Vladislav Husák. Kvůli jeho účasti na akci v teplickém hotelu, kdy zde slavil narozeniny podnikatel Petr Benda, se jej rozhodl odvolat policejní prezident Jan Švejdar. Husák s ním celou záležitost projednal osobně dnes na policejním prezidiu. 

Do doby, než řízení s ním skončí, bude na řadové policejní pozici. Švejdara požádal o dovolenou, čemuž bylo vyhověno. 

Husák přitom tvrdil, že v hotelu jednal s poslancem (dnes již bývalým) za hnutí ANO Milanem Hniličkou a také místopředsedou Rady ČT Jiřím Šlégrem o sportovních záležitostech. V hotelu následně přespal.

Milan Hnilička kvůli účasti na oslavě v hotelu rezignoval na mandát poslance. 

Novináři Blesku v sobotu načapali Husáka, Hniličku, ale také expremiéra Jiřího Paroubka, jak si užívají na akci v teplickém hotelu. V hotelu, který měl být z nařízení vlády zavřený.

„Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám, a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička poté, co se celá věc provalila. Dopadl tak „jinak“ než jeho kolega z poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek, kterého Blesk nachytal na podzim v zavřené restauraci s Romanem Prymulou. Ten následně rezignoval na post ministra, Faltýnek poslancem zůstal, jen opustil post prvního místopředsedy hnutí ANO.

Sám Paroubek se k celé věci vyjádřil tak, že šlo o pracovní cestu.

„Dnešní bulvár přináší rozsáhlý článek pod názvem: ‚Noční mejdan s Paroubkem!‘. Musím říci, že žádný noční mejdan s Paroubkem se nekonal. Na mejdanech se totiž obvykle pije alkohol a já už pět let žádný alkohol nepiji. Maximálně si nechám na přípitek nalít do skleničky víno, omočím rty a skleničku po přípitku odložím. Dávat mě do souvislosti s nějakou alkoholickou oslavou je proto velmi nekorektní,“ poznamenal pro server VašeVěc Paroubek.

„V hotelu Prince de Ligne jsem se v sobotu v podvečer ubytoval, neboť jsem s ředitelem a účetním hotelu řešil problematiku hospodaření hotelové společnosti, neboť s ní mám uzavřený dlouhodobý poradenský kontrakt. Pokud by to někoho zajímalo, jsem totiž inženýr ekonomie se zaměřením na oblast restauračního stravování a cestovního ruchu, takže jsem vlastně zpátky ve svém původním oboru. Protože mé pracovní jednání skončilo v cca 20 hod., věděl jsem již předem, že do Prahy nemůžu cestu autem stihnout do 21 hod., proto jsem se ubytoval v hotelu,“ zdůvodnil Paroubek, co dělal v hotelu. Zároveň zdůrazňuje, že měl roušku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Petr Benda slavil v hotelu, jehož je majitelem, v rodinném kruhu (!) své 50. narozeniny. Samozřejmě že jsem mu také krátce poblahopřál. Spojil jsem tak příjemné s užitečným, tedy pracovní i společenskou stránku své cesty do Teplic, a vlastně jsem jednu cestu ušetřil. Pokud vím, tak Petr Benda byl ve svém hotelu od rána a měl v něm řadu pracovních, ale také společenských schůzek, což není v rozporu s vyhlášeným nouzovým stavem,“ dodal Paroubek.

„Psát o Petru Bendovi jako o kmotrovi, jak to opakovaně udělal bulvár, je nekorektní novinářská licence, protože nikdy nebylo prokázáno, že by se Petr Benda v minulosti nějakého ‚kmotrovského“ jednání (kromě toho, že je kmotrem jednoho z mých dětí) dopustil. Připomínám, že byl dlouhodobě prověřen NBÚ a stále je prověřován na stupeň tajné. Nevím také, že bych z vládních nařízení něco porušil. Je zajímavé, jaká hysterie se rozvinula kolem této záležitosti. Jsem v současné době a již po mnoho let soukromá osoba,“ uzavřel Paroubek.

Stejný důvod pobytu v hotelu – pracovní cesta – uvádí i člen Rady ČT Jiří Šlégr: „Mohu potvrdit, že jsem navštívil hotel za účelem pracovní schůzky s panem Hniličkou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…