Začala jsem mlátit do kapoty a pak... Více o výpovědi Janouškovy oběti

11.05.2012 8:52

Žena, kterou svým Porsche srazil lobbista Janoušek, na policii vypověděla, že celá věc byla spíš nešťastnou náhodou. Podpořila tak verzi Romana Janouška a jeho právníka. MF Dnes přináší v pátečním vydání podrobnosti o její výpovědi.

Začala jsem mlátit do kapoty a pak... Více o výpovědi Janouškovy oběti
Foto: repro TV
Popisek: Roman Janoušek zadržen po havárii a útěku policistům

„Kdyby mě chtěl Janoušek srazit, mohl to udělat už v době, kdy jsem stála před autem,“ sdělila policistům. Podle MF DNES, která její výslech zrekonstruovala, je to jedna z klíčových vět, svědčících ve prospěch Janouškovy verze případu.

Janouškovo Porsche narazilo zleva do jejího Volva, když chtěla přejet z levého pruhu do pravého. Následně řidička, jak je v takových případech běžné, vystoupila z auta a chtěla nehodu řešit. „Očekávala jsem, že škoda nebude vyšší než sto tisíc korun, nepovažovala jsem tedy za nutné volat policii. Chtěla jsem si jen vyměnit kontaktní údaje,“ tvrdí. Janoušek se sice okamžitě rozjel, ale žena to nechápala jako pokus o ujetí od nehody. Prý si myslela, že jen uhýbá houkající sanitce.

Následně však Porsche pokračovalo v jízdě, muselo však zastavit na blízkých semaforech. Žena ho dostihla a chtěla začít řešit nehodu. Stála před autem a věřila, že řidič její posunky pochopí. „Začala jsem rukama mlátit do kapoty,“ vypověděla. Auto ale následně začalo „cukat“, jakoby řidič střídavě šlapal na brzdu a na plyn. Neměla však dojem, že by jí chtěl srazit. „Necítila jsem se ohrožená,“ tvrdí.

Pak se ženě z jeho chování zdálo, že Janoušek chce začít nehodu řešit, a tak šla podél pravého boku Janouškova Porsche ke svému vozu. Udělala však jen pár kroků, když se Janoušek rozjel a světlem jí zasáhl do nohy. Následně ztratila rovnováhu a poté byla zasažena ještě zrcátkem do hlavy. A dál už si prý příliš nepamatuje. Měla zlomený kotník, pět žeber a krevní výron v mozku. Měsíc zůstala v nemocnici.

Její podpora Janouškovy verze může být výhodná i pro ni. Neúmyslný trestný čin totiž nabízí možnost „urovnání“ věci dohodou. A lze očekávat, že touto dohodou dokáže od Janouška získat výrazně větší odškodnění, než by jí eventuálně určil soud. Navzdory jejímu svědectví však státní zástupkyně zatím o překvalifikování Janouškova činu neuvažuje.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…