Záhada v Českém rozhlasu: Evropské hodnoty jsou prý moc často ve vysílání. Šéf rádia pátrá, co za tím je

19.08.2016 13:57

Think-tank Evropské hodnoty dostává podle generálního ředitele veřejnoprávního rozhlasu René Zavorala nadstandardní prostor ve vysílání. To si žádá vysvětlení. Jen za červenec mluvili analytici think-tanku na vlnách rozhlasu třináctkrát. Informuje týdeník Marketing & Media.

Záhada v Českém rozhlasu: Evropské hodnoty jsou prý moc často ve vysílání. Šéf rádia pátrá, co za tím je
Foto: Karel Šanda
Popisek: René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu

V průběhu středečního veřejného jednání Rady Českého rozhlasu vyslovil jeho generální ředitel Zavoral domněnku, že jsou analytici think-tanku Evropské hodnoty zváni do vysílání až příliš často.

„Jenom s lehkou nadsázkou mám pocit, jestli náhodou Evropské hodnoty neanektovaly Český rozhlas,“ podotkl místopředseda rady Tomáš Kňourek a zmínil několik případů, kdy se pracovníci think-tanku objevili v rozhlasu i několikrát týdně.

Zavoral následně přiznal, že se v této situaci necítí úplně dobře, protože tomu není tak dávno, co jej Evropské hodnoty kritizovaly za to, že byl porotcem při udělování alternativních novinářských cen. Nechal si však zpracovat analýzu, která potvrdila jeho i Kňourkův názor.

Z ní vyplynulo, že Evropské hodnoty opravdu dostávají velký prostor. „Jenom na stanici Plus se bavíme o desítkách vystoupení za měsíční období,“ dodal. Například v červenci na vlnách rozhlasu vystoupili ředitel think-tanku Radko Hokovský, jeho zástupce Jakub Janda, analytik Jakub Šoka i bývalý velvyslanec v Rusku a USA Petr Kolář.

Zavoral má v plánu se situací blíže zabývat na nejbližší programové radě. „Se zástupci ČRo Plus a především celého zpravodajství chci na toto téma hovořit a budu chtít znát přesné důvody,“ uvedl.

Samotný think-tank na svých webových stránkách uvádí, že v průběhu července a srpna se do vysílání rozhlasu podívali jeho spolupracovníci patnáctkrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…