Zajímejme se o lidi, kteří rozhodují o zbrojení, vyzval Zbořil. A prozradil proč

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
04.12.2023 16:48 | Komentář

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „Jde už o systémovou záležitost a nejsem si jistý, zda politické uspořádání, které je nám ještě dnes vlastní, může něco vyléčit,“ říká politolog Zdeněk Zbořil. Svůj dnešní komentář prokládá úsměvnou spojkou o tom, že proti klimatické změně musíme bojovat, i kdyby žádná neexistovala. Co se týká konfliktu v Pásmu Gazy, už byla na místě vážnější úvaha i s ohledem na chování naší české politické reprezentace: „Konečně přiznejme si, že i náš současný politický systém byl konstruován na úvěr, a zbrojení bez něho ani není možné.“

Zajímejme se o lidi, kteří rozhodují o zbrojení, vyzval Zbořil. A prozradil proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

„Sněhová kalamita, kterou nelze při zpětném pohledu na konec minulého týdne přehlédnout, byla obrazově velmi užitečná, zejména pro hladové reportéry všech možných televizních vysílačů. Bez ohledu na toto „zuřivé zpravodajství“ si ale dovolím konstatovat, že všichni, kteří byli v terénu, informovali o těchto událostech věcně a prospěšně všechny, kteří se dostali nebo mohli dostat do nějaké šlamastiky,“ uvedl politolog. „Mám osobní zkušenost, a proto si dovolím konstatovat, že vzájemná pomoc a empatie byly v těchto dnech na vysoké úrovni. Jako kdyby nepřítomnost většiny politických reprezentantů (včetně tech nejvyšších) byla uklidňujícím fenoménem těchto několika dnů,“ dodal.

Do tvrdé reality dnešního světa doktora vrátilo až několik výroků, které se objevily díky nekončící a vskutku mravenčí práci některých médií. „Tak jsme se dozvěděli, od autora a média, které nechci citovat, ale jejichž jména budu mít snad na věky uložena ve své paměti, že ‚…s klimatickou změnou se vyplatí bojovat, i kdyby neexistovala!!!‘ Jeden z komentátorů tohoto výroku k tomu dodal slova Karla Havlíčka Borovského: ‚Pane Bože, jsi-li, chraň mou duši, mám-li jakou!‘ A odpověděl tak na všechny otázky, které by snad tato moudrost mohla vyvolat,“ popsal.

Zášť, nenávist a ti správní novináři. Smrtelný koktejl

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…