Zakázky kamarádům a převrat na radnici. Pirát a média ostřelují mladého pražského starostu z ODS

30.07.2018 17:28

Na Praze 3 to vře a to nejen díky pekelně vysokým teplotám vzduchu. Jak se blíží komunální volby, politici se navzájem slovně ostřelují. Tentokrát se pod palbou ocitl starosta Prahy 3 z ODS Alexander Bellu. Pálí na něj jeden z jeho protikandidátů z pirátské strany. Nahlédněte.

Zakázky kamarádům a převrat na radnici. Pirát a média ostřelují mladého pražského starostu z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexander Bellu

Alexander Bellu (ODS) se stal starostou Prahy 3 teprve nedávno. 12. června 2018 vystřídal Vladislavu Hujovou, která byla v době, kdy se stala starostkou, členkou TOP 09. Přesto na něm konkurenční Pirát Karel Světlík nenechává nit suchou.

Anketa

Oceňujete, jak proti Andreji Babišovi vystoupili Tomáš Klus, Matěj Ruppert a Jiří Macháček?

hlasovalo: 23148 lidí

Bellu se prý zachoval jako člověk, který napřed vytvořil problém a pak se přiřítil jako odvážný kavalír, který problém vyřešil.  

„Zastupitelstvo 15. 5. 2018 schvalovalo připravenou privatizaci bytů. Tři bývalí členové TOP 09 včetně starostky tento návrh podpořili. Vcelku logicky se cítili součástí koalice, která to připravila. Přesto neprošel. Proč? Dalo se možná čekat, že neprojde kvůli 2 chybějícím hlasům VpM (Volba pro město), které koalici deklarativně opustily o týden později. Bez těchto dvou hlasů by koalici chyběl jeden hlas ke schválení privatizace. S tím patrně počítal Alexander Bellu, který by pak mohl říci: Koalice nefunguje, potřebujeme novou a funkční, zařídím to! Jenže co čert nechtěl, onen chybějící hlas se chystala dodat Lydia Říhová (KDU-ČSL). Proč tedy privatizace bytů nakonec neprošla? Kvůli chybějícímu hlasu ODS! Konkrétně kvůli hlasu Gabriely Pecićové (ODS), která zastupitelstvo opustila před hlasováním v 16:31. (V zápise jsou poněkud zmatená čísla ohledně hlasování, proto doporučuji video záznam: 2:06:29 a dále.) Předseda ODS na Praze 3 jistě není tak hloupý ani neschopný, aby si nechal odejít klíčový hlas před důležitým hlasováním. Nelze tomu tedy rozumět jinak, než tak, že nechtěl, aby privatizace byla schválena. Potřeboval vyrobit problém. Hlas Lydie Říhové ho donutil odkrýt karty," napsal pirát Karel Světlík na serveru Kauza 3.cz.

Plán prý nakonec vyšel. Stasrostka Hujová byla odstraněna a privatizace byla na druhý pokus schválena. A Bellu mohl slavit. Pirát Světlík mu však zřejmě dopřál oslavy nijak dlouhé.

Není přitom bez zajímavosti, že Alexandera Bellu nešetří ani levicově orientovaný server A2Larm. Ten o politikovi z řad ODS tvrdí, že jsou s ním prý spojeny údajně pochybné radniční zakázky dohazované známým. Vedle toho se Bellu podle severu příliš nepředvedl ani v projektech Smart Cities a k dovršení všeho ještě útočí na Autonomní sociální centrum Klinika. Zkrátka, dělá prý jednu botu za druhou.

Jak je vidět, na radnici na Praze 3 bude asi opravdu ještě horko i ve chvíli, kdy venkovní teploty spadnou hluboko pod současných 32 stupňů Celsia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…