Žaloba na Hušáka: Soukromé letadlo nebo nemovitosti

12.04.2013 14:27

Deník Insider se dostal k textu žaloby, kterou na exšéfa Sazky Aleše Hušáka právě dnes podala ČSTV, někdejší největší akcionář firmy. Po bývalém generálním řediteli Sazky v ní požaduje necelou miliardu korun a omluvu. Insider píše, že čtyřiačtyřicet stran žaloby a 144 příloh je dosud nejobsáhlejším popisem největšího krachu posledních let v tuzemské ekonomice.

Žaloba na Hušáka: Soukromé letadlo nebo nemovitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Nový šéf ČSTV Miroslav Jansta plánuje zveřejnit detaily žaloby v pondělí, pro ČSTV ji připravila advokátní kancelář Rozehnal a partneři. V žalobě se uvádějí některá už známá fakta, například že Hušákův hrubý základní plat činil v jeho nejlepším roce přes 50 milionů korun.

Právníci mu vyčítají také pronájmy soukromého letadla na účet firmy, nákupy nemovitostí (zámku nebo kláštera), mnohamilionové kontrakty s poradenskými firmami. Především ale výstavbu dnešní O2 Areny, která nakonec podle žaloby stála devět miliard korun a stáhla Sazku ke dnu.

"Text žaloby jsem neviděl, takže se k němu nemohu vyjádřit," řekl Hušák Aktuálně.cz a dodal: "Osvědčuji ale, že při řízení Sazky jsem vždycky ctil zákony, rozhodnutí představenstva a valné hromady, tedy akcionářů." Hušák ale říká, že se na případný soudní spor těší: "Bude na protistraně, aby nesla důkazní břemeno. Třeba se přitom ukáže, do jaké míry k celé věci přispěli pánové Jansta a Kejval."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…