Zaorálek musí ohledně Ukrajiny zastávat silně proamerický postoj. Jinak prý skončí

22.04.2014 15:19

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ohledně ukrajinské krize nemůže zastávat jiné než ostře proamerické postoje. V opačném případě by totiž ve funkci skončil, uvedl server Britské listy v odlehčeném tónu s tím, že zmíněnou informaci nikdo samozřejmě nepotvrdí.

Zaorálek musí ohledně Ukrajiny zastávat silně proamerický postoj. Jinak prý skončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Pan ministr zahraničí Zaorálek musí zastávat v případě ukrajinské krize ostře proamerické stanovisko, protože mu - podle neověřeného zlovolného drbu, který nikdo nepotvrdí - údajně bylo dáno najevo, že americké ministerstvo zahraničí si dobře pamatuje, že v opozici vystupoval proti umístění amerického radaru v České republice, takže pokud by znovu projevil postoje, které se příčí americkým zájmům, ve funkci ministra zahraničí by prý skončil,“ napsal na serveru jeho šéfredaktor Jan Čulík.  

V souvislosti s tím zmiňuje ještě jednu informaci. Prý jeden z předchozích amerických velvyslanců v České republice českému ministrovi zahraničí položil na stůl papír formátu A4 s nadpisem Talking Points. „Na něm bylo napsáno, co si americké ministerstvo zahraničí přeje, aby český ministr zahraničí říkal na veřejnosti. I tato informace je samozřejmě nezdokladovatelná a je to čistý zlovolný protiamerický drb, od něhož se Britské listy s rozhořčením distancují,“ uzavřel Čulík.

  • Celý text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…