Zatímco Dienstbier přijel z Kladna do Lidového domu, pražská ČSSD už prý vyjednává jinde

11.10.2014 19:00

Ministr pro lidská práva Jiří Dientsbier (ČSSD) také přijel do Lidového domu, aby sledoval společně s vedením sociálních demokratů výsledky voleb. Dorazil z Kladna, jak přiznal, relativně spokojený s tím, jak se výsledky voleb zatím vyvíjejí.

Zatímco Dienstbier přijel z Kladna do Lidového domu, pražská ČSSD už prý vyjednává jinde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

"Přejel jsem z Kladna, kde jsem sledoval výsledky voleb. Jsem rád, že mě voliči poslali do 2. kola - za to bych jim chtěl poděkovat. Zároveň se domnívám, že je dobře, že podle dosavadního průběhu má ČSSD vysokou možnost obhájit slušný počet křesel v Senátu," uvedl Dienstbier. 

Jak dodal, je třeba se radovat z každého místa, které ČSSD získá. "Chápu ale, že je důvod k tomu, aby nás mrzelo, pokud někde naši pozici ztratíme. Přesto je podle něj dobře, i podle volební účasti, že lidé začínají chápat, jak je důležité k volbám chodit a vyjádřit to, koho jak v Senátu, tak i v zastupitelstvech obcí chtějí.

"Výsledky komunálních voleb zatím ale komentovat nebudu - vím, že je sečteno pouze mizivé procento, zejména v Praze - proto to nepokládám v danou chvíli za jakkoli přínosné," uzavřel Dienstbier. Poté zmizel i on v suterénu, za zbytkem vedení ČSSD.

Nesou se i spekulace...

Hybernií se však nesou spekulace o tom, že pražská ČSSD aktuálně vyjednává na zcela jiném místě v Praze.

Jiří Dienstbier obhajuje svůj senátorský post na Kladensku. Před devatenáctou hodinou měl podle údajů ČSÚ od voličů přibližně 30 procent hlasů, čímž je zřejmé, že půjde do druhého kola senátorské volby společně s Michaelou Vojtovou (TOP 09-STAN). "Chtěl bych požádat o to, aby voliči věnovali stejnou pozornost i volbě v druhém kole - i ta je pro nás velice důležitá," uvedl ještě Dienstbier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…