Zavřeli je v osm ráno, dusili je, má to řešit Chovanec i Sobotka? Nový vývoj kolem smrti Mrázka

25.04.2017 7:40

Stále neobjasněná vražda údajného šéfa podsvětí Františka Mrázka stále vzbuzuje emoce, i 11 let poté. Nyní se pod nebývalý tlak Generální inspekce bezpečnostních sborů dostala skupina vyšetřovatelů speciálního policejního týmu Tempus. Píše o tom deník Právo.

Zavřeli je v osm ráno, dusili je, má to řešit Chovanec i Sobotka? Nový vývoj kolem smrti Mrázka
Foto: GIBS
Popisek: GIBS logo

Ten upozorňuje na to, jak pracovníci GIBS zadrželi v osm ráno tři policisty z týmu kvůli údajnému podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby. Další dva detektivy pak prý vyslechli v pozici svědků. Tři policisté byli po výslechu propuštěni bez sdělení obvinění. Důvod, proč strávili den a noc v cele, tak podle všeho neznají. Mělo jít však o případ vraždy někdejšího romského bosse podsvětí Antonína Běly, jehož případ s případem Mrázka spojuje Pavel Šrytr. Oběma mužům dělal osobního strážce. A právě on je také spolu s kolegou Jánem Kacem obviněn kvůli vraždě Běly. 

Inspekce, jak informuje Právo, si pak pro detektivy přišla v době, kdy podali návrh na obžalobu Běly a Kaca. Důvěryhodný zdroj z bezpečnostních kruhů tak jednoznačně hovoří o nátlaku a pokusu o zastrašení a diskreditaci policistů, kteří objasnili vraždu Běly. „Pustili se velmi aktivně do vyřešení vraždy Mrázka a to se některým lidem nemusí líbit,“ míní zdroj podle Práva a dodává, že policisté byli zadrženi v osm ráno a na vysvětlení museli čekat do večera, či dokonce až do druhého dne. Inspektor vedoucí výslechy se pak měl chovat velmi nevhodně a nekorektně, policisty ponižovat a dehonestovat. 

Ve hře je proto nyní stížnost směrem k činnosti GIBSu. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) v té souvislosti přislíbil, že požádá o informace policejního prezidenta Tomáše Tuhého, případně se následně může obrátit i na sněmovní komisi pro kontrolu inspekce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …