Lipno nad Vltavou jsme navštívili už několikrát. Zatímco před časem jsme tady, v restauraci, která je označovaná za zážitkovou, objevili a posléze i ochutnali například květákový steak s „přílohou“ za 590 korun, tentokrát se na nás na stejném místě „usmívaly“ z jídelního lístku grilovaný celer, černý lanýž, topinambur, houby, červené víno. Cena? 560 korun. Zaujala nás například i „ryba dne“, pečená řepa, máslo, estragonová pěna, rybí garum, pohanka… cena 760 korun. Nechyběla ani jihočeská kulajda za 220 korun.
Na webových stránkách restaurace pak už je nyní i štědrovečerní menu servírované od 24. do 26. prosince. Pokud si dáte menu o třech chodech, bez vinného párování, vyjde vás na 1 390 korun. To o pěti chodech, bez vinného párování, pak na 1 990 korun. Nechybí ani silvestrovské menu. Šestichodové, bez vinného párování, stojí 2 990 korun. Můžete si ale také dát zvlášť například čerstvé ústřice, tři kusy za 490 korun.
Celer za víc než pět set? To si dám hned dvakrát...
Nakoukli jsme i do bistra, které je jen pár metrů od zmíněné restaurace. Nabízejí tady například „snídani formou bufetu“, který obsahuje studené i teplé nápoje a sladké i slané jídlo, zeleninu, ovoce… Cena celkem je 450 korun. Na jídelním lístku pak byla v denní nabídce a specialitách například grilovaná klobása s bramborovou kaší a nakládanými cibulkami za 245 korun. Nechyběly švestkové knedlíky, domácí lipánek, ořechové crumble. Cena 285 korun.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: David Hora


