Žbrblám, to je má veliká chyba, přiznal Schwarzenberg

21.12.2012 17:41

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg byl hostem posledního dílu pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, který postupně představoval prezidentské kandidáty. Připustil, že jeho největším problémem je „žbrblání“. Rád by se ho ale zbavil. A pokud by měl dostatek času, navštěvoval by kvůli tomu jazykovou školu.

Žbrblám, to je má veliká chyba, přiznal Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Schwarzenberg se v úvodu vyjádřil k současné napjaté situaci v politice, kterou vyvolalo odvolání Karolíny Peake (LIDEM) z ministerstva obrany.  „Do 9. ledna máme prázdniny, doufám, že se do té doby situace zklidní. Já jsem byl, jak známo, proti jmenování Karolíny Peake. I proti výměně ministerstev mezi ODS a LIDEM. Nepovažoval jsem to za správné rozhodnutí,“ prohlásil.

Peake udělala chybu, když odvolala tři klíčové lidi při vstupu do budovy ministerstva

Peake prý udělala velkou chybu, když odvolala tři klíčové lidi „v momentě, kde vstoupila do budovy“. Lépe by udělala, kdyby personální změny učinila až po měsíci, aby se s ministerstvem a jeho pracovníky náležitě seznámila.

Moderátor Martin Veselovský se pak zeptal, čím by mohl Schwarzenberg překvapit jako prezident a co považuje za svou největší chybu.

„Lidé jsou často překvapení tím, co považuji za obyčejnou věc. A někdy nejsou překvapeni tím, co já považuji za mimořádný čin,“ zamyslel se kníže. Připustil, že překvapit dokáže. Doufá, že to bude kladné překvapení.

Žbrblám, to je má veliká chyba

Za svoji největší chybu označil svůj mluvený projev. „Já bohužel žbrblám a to je má veliká chyba. Kdybych měl čas, tak bych asi šel do nějaké jazykové školy. Pokud budu zvolen, tak si najmu nějakého učitele herc,“ slíbil.

Schwarzenberg se také zamyslel nad tím, že se nejspíš ztrácí suverenita České republiky kvůli členství v Evropské unii a pokračující integraci. „Lidé podléhají iluzím, když si myslí, že by česká strana měla rozhodovat, že by měla být absolutně národní suverenita. Ani ostatní státy nejsou schopny mluvit o naprosté suverenitě. Ten čas pominul,“ myslí si. Podle něj Česko suverenitu neztrácí, ale stává se z ní suverenit sdílená.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…