Že na někoho něco vím, proto jsem ve vedení ANO? Jermanová reaguje na "kamarády" Stropnického

19.03.2015 20:22

Z PROFILŮ Místopředsedkyně sněmovny i hnutí ANO Jaroslava Jermanová odpověděla na řadu dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjádřila se k Ukrajině, k dění ve sněmovně i k situaci v hnutí ANO a ke "kamarádům Stropnického". Pokud jde o Ukrajinu, jedna věc je podle Jermanové nezbytná.

Že na někoho něco vím, proto jsem ve vedení ANO? Jermanová reaguje na "kamarády" Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Jermanová reagovala např. na názor místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška, jenž se domnívá, že je Vladimir Putin neschopný ruský prezident a v českém Parlamentu sedí prokremelská pátá kolona. Místopředsedkyně k tomu na přání doplnila vlastní názor. Zdůraznila, že každý poslanec si může myslet a psát, co je mu libo. Ale v demokracii rozhoduje politická většina, kterou je třeba získat v parlamentní diskuzi.

Není jasné, co všechno se děje. Ale nechceme válku

Čtenář vystupující pod přezdívkou dárek se následně Jermanové ptal, proč naše hlavní média označují Rusko za hlavního viníka ukrajinské krize, když je podle jeho názoru přece jasné, že hlavním škůdcem jsou Spojené státy.

"Celé to bylo cílené k oslabení vlivu Ruska se zásobením EU energiemi, s tím, že bude vedené potrubí od 'Saúdů' přes Černé moře, Krym a napojí se na stávající potrubí na Ukrajině vedoucí z Ruska. Rusko bude odstřiženo. Toto bylo demonstrováno i v Bulharsku – vlastnictví potrubí, aby Rusové byli kdykoliv odstřiženi. A hlavně, aby se platilo $. Jinak, ať se dostaneme k jádru věci. Myslíte si, že po zkušenosti s fašistickým Německem a po zavraždění 20 (30) mil. Rusů si nechá Rusko vyrobit USA nového provokatéra (s fašisty – Pravý sektor) přímo u svých hranic? Já ne," konstatoval čtenář.

Jermanová je podle vlastních slov političkou, která se snaží analyzovat mezinárodní situaci a včas navrhovat potřebná opatření, která by byla ku prospěchu všech občanů České republiky.

"Děkuji za váš zasvěcený rozbor současné mezinárodní situace související s problémem Ukrajiny. Určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že jde o politickou situaci velmi nepřehlednou, kde panuje množství dohadů a událostí vyvolávajících nejrůznější podezření. Navíc většina informací, které se k nám dostávají, je z různých důvodů neověřená. Dokonce i novináři pobývající na Ukrajině, kteří jsou přímo u zdroje, sami často připouštějí, že nemají jasno," oponovala Jermanová.

V zájmu občanů Česka je, aby nezačaly ještě horší boje a na širším území, takže je nezbytné pokračovat v jednáních.

Situace v hnutí ANO

Paní Aneta chtěla následně od místopředsedkyně hnutí ANO slyšet, proč mění názory ohledně Andreje Babiše. Před sjezdem tvrdila, že nemá Babišovi co vytknout, ale později konstatovala, že Parlament nepovažuje za žvanírnu. Právě tak o zákonodárném sboru České republiky mluvil Babiš. Co Jermanovou vedlo k odklonu od předsedy?

Místopředsedkyně hnutí zdůraznila, že svá tvrzení nevnímá jako odklon, neboť je dlouhodobě přesvědčena, že je Parlament třeba ctít jako nepostradatelné demokratické těleso. Dodala, že v hnutí ANO se běžně o věcech diskutuje, takže Andreji Babišovi řekla, že s ním v tomto bodě nesouhlasí.

Nakonec reagovala na článek uveřejněný na serveru ParlamentníListy.cz, v němž "kamarádi Martina Stropnického" tvrdí, že Jermanová na leckoho leccos ví, a proto je ve vedení ANO. Místopředsedkyně hnutí poznamenala, že zmínění kamarádi odmítli vystoupit z anonymity, takže je považuje za asi tak stejně věrohodné jako lidi často křičící na sociálních sítích.

"Zprávy tohoto typu jsou spíše úsměvné a nemyslím, že si zaslouží jakoukoli reakci. I na svém webu mám občas příspěvky 'odvážných' občanů, které jsou spíše výkřikem jejich osobní nespokojenosti nežli tvrzení podložená fakty. I v tom je krása sociálních sítí," odpověděla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…