Že nemají koaliční potenciál? Komentátor Pečinka uvažoval v ČT: Hnutí ANO, komunisté a okamurovci, plus mají prezidenta v zádech...

18.08.2017 23:06

K aktuálnímu dění kolem šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka se v pořadu Události, komentáře ČT24 vyjádřili komentátor serveru Reflex.cz Bohumil Pečinka a poslanci Radek Vondráček (ANO) a Stanislav Grospič (KSČM).

Že nemají koaliční potenciál? Komentátor Pečinka uvažoval v ČT: Hnutí ANO, komunisté a okamurovci, plus mají prezidenta v zádech...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Podle Pečinky nebude mít Babiš možnost, aby do spisu své kauzy nahlížel, z důvodu obav o úniky informací. „Myslel jsem, že budou spíš chtít co nejrychleji sprovodit ten případ ze světa,“ podotkl Pečinka k poslancům hnutí ANO s tím, že někteří poslanci hnutí ANO však chtějí třeba i dohledovou prověrku, co dělala vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.
Pečinka pak následně souhlasil i s tvrzením moderátora, že koalice dokáže Babiše vydat. „Myslím, že ano. Tohle jsou boje na zdrženou v předvolební době,“ řekl.
Pečinka se vyjádřil také k možnému povolebnímu dění. „Pokud hnutí ANO, komunisté a okamurovci, plus mají prezidenta v zádech, tak nemůže být řeč o snížení koaličního potenciálu. Pokud nebabišovské strany budou ve volbách natolik slabé, že nebudou schopny ve volbách vzdorovat, tak je to jedno,“ zmínil Pečinka.

Zhruba třetína občanů v průzkumu vyjádřila, že i když bude Babiš trestně stíhán, mohl by být premiérem. Co na to Pečinka? „Kmenoví voliči, ten hardcore, se o něco zvýší,“ domnívá se Pečinka.
Ke slovu se pak dostal místopředseda Sněmovny Radek Vondráček a vyjádřil se k faktu, že člen mandátového a imunitního výboru Matěj Fichtner chce vidět spis. „Jsem rád, že mandátový a imunitní výbor se snaží a chce pro Sněmovnu připravt stanovisko,“ sdělil Vondráček s tím, že si je vědom, že výbor tu není od toho, aby soudil vinu a nevinu.

Svůj názor pak nechtěl prozradit poslanec Grospič, neboť se domnívá, že není třeba ovlivňovat veřejné mínění. „Vyslovit názor je korektní až po všech jednáních,“ sdělil Grospič.
Vondráček pak následně zopakoval, že stále pro bližší vyjádření čeká na to, až bude vědět víc. „Zajímá mě samozřejmě i názor obou poslanců, kteří mohou být obviněni, již však vyjádřili, že jej sdělí, až budou znát obsah žádosti,“ sdělil místopředseda Sněmovny.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…