Zeman cucá sklenici vína dvě hodiny. Výrazně omezil pití, zjistily Lidové noviny

05.10.2017 7:04

Prezident Miloš Zeman dramaticky omezil pití alkoholu. Píší to Lidové noviny s odkazem na lidi z jeho bezprostředního okolí. Zeman prý dal na doporučení lékařů a výrazně upravil životosprávu.

Zeman cucá sklenici vína dvě hodiny. Výrazně omezil pití, zjistily Lidové noviny
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Vzhledem k diabetu jsme mu jako každému diabetikovi doporučili omezit alkohol. Pan prezident to respektuje,“ sdělil pro Lidové noviny šéf lékařského konzilia Martin Holcát. A to přitom lékaři na prezidenta naléhali několik let. 

Zeman však svou nynější střídmost zlehčuje. Na setkání s občany v Dubí u Teplic včera sdělil, že není těžce nemocný a že nepřestal pít alkohol. Učinil tak poté, co se od svého mluvčího Jiřího Ovčáčka dozvěděl, že právě Lidové noviny připravují článek o prezidentově zdraví. 

Lidové noviny mimo jiné konstatují, že jedna sklenka vína dnes Zemanovi vydrží i dvě hodiny, spolupracovníci nemusejí vyprázdněné sklenice dolévat tak často. A to přitom dříve zmiňoval, že denně vypije až šest skleniček vína a slivovici považuje za lék na všechny neduhy.

Místní politici pak také na základě poznatků z návštěvy Ústeckého kraje konstatují, že prezident i mnohem méně jí. Je patrné, že zhubl.

„Motivací pro náhlou proměnu životního stylu by kromě naléhání lékařského týmu mohly být blížící se prezidentské volby,“ zmiňuje tisk s tím, že jeho vážní soupeři Michal Horáček a Jiří Drahoš se chlubí pevným zdravím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…