Zeman respektuje přesun Šlechtové na ministerstvo obrany

29.11.2017 13:12

Prezident Miloš Zeman respektuje plánovaný přechod dosavadní ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (za ANO) na ministerstvo obrany. Chce se v Lánech setkat se všemi novými jmény v připravované vládě Andreje Babiše (ANO), řekl dnes jihomoravským zastupitelům. Setkání se staronovými tvářemi Zeman neplánuje, dobře je prý zná. Složení vlády ještě není oficiálně známé, Zeman dostal seznam od Babiše v úterý, napsala ČTK.

Zeman respektuje přesun Šlechtové na ministerstvo obrany
Foto: Radim Panenka
Popisek: Karla Šlechtová

Zeman v této souvislosti řekl, že zajímavý bude rozhovor s dosavadní náměstkyní na ministerstvu pro místní rozvoj. Jméno ovšem neuvedl. Podle některých spekulací by se novou ministryní pro místní rozvoj mohla stát nová poslankyně za ANO Klára Dostálová. Do října působila jako náměstkyně Šlechtové.

„Rád se seznámím s jejími představami, protože právě v tomto resortu by mělo být ono tajemství, jak vytvořit rovnováhu mezi úkoly, které dává stát, a penězi, které dává stát,“ uvedl prezident.

Šlechtová už v úterý potvrdila, že je Babišovou kandidátkou na ministryni obrany. „Jsem připravena být na ministerstvu partnerem armády a zajistit potřebný servis při očekávaném navýšení počtu vojáků i rozpočtu,“ uvedla Šlechtová v SMS zprávě pro ČT.

„K mému úžasu se ministryně pro místní rozvoj rozhodla vzít do ruky zbraň a stát se ministryní obrany. Já to respektuji, protože si její práce vážím a ona argumentuje právě tím, že ministr obrany má být civilista, nikoliv voják. Budiž,“ řekl Zeman.

Dosavadní ministr obrany Martin Stropnický (ANO) by se měl podle nepotvrzených informací přesunout na ministerstvo zahraničí. Ministrem obrany zůstane podle dnešního Zemanova vyjádření Dan Ťok (za ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…