Zeman se na Pražském hradě setkal s marockým králem

21.03.2016 18:23

Prezident Miloš Zeman se dnes na Pražském hradě setkal s marockým králem Muhammadem VI. Marocký vládce je v Česku na soukromé návštěvě a i setkání se Zemanem bylo podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka soukromé povahy.

Zeman se na Pražském hradě setkal s marockým králem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Pražský hrad proto nechtěl zveřejňovat témata schůzky. Podle Ovčáčka by ale mezi nimi mohly být pravděpodobně otázky týkající se migrace a terorismu. Prezidentův mluvčí připomněl, že Zeman se v minulosti setkal s marockým ministrem zahraničních věcí. Od něj se měl dozvědět, že Muslimské bratrstvo se snaží ovládnout nejen muslimské země, ale celý svět.

Prezident Zeman dnes svému marockému hostovi připravil překvapení v podobě prohlídky automobilových veteránů československé výroby přímo na nádvoří Pražského hradu, uvedl později Ovčáček na twitteru. Vedle obou státníků se schůzky zúčastnil i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO).

O pozvání marockého krále na návštěvu Česka mluvil Zeman v létě 2014. Příjezd Muhammada VI. předpokládal ředitel zahraničního odboruPražského hradu už loni, návštěva se ale neuskutečnila.

V minulosti se Zeman setkal, taktéž soukromě, s marockým korunním princem Mulajem Hasanem a jeho matkou. V Maroku byl Zeman v roce 2002 na sjezdu Socialistické internacionály v Casablance.

Podle webu Blesk.cz přiletěl Muhammad VI. do České republiky v pátek, ubytoval se v pražském hotelu Four Seasons a zůstat by měl do středy. Hlavní cíl královy cesty je ale tajný, napsal server.

Muhammad VI. usedl na trůn v červenci 1999 po smrti otce krále Hasana II. Je 22. panovníkem dynastie Alávitů, která vládne v Maroku od poloviny 17. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…