Zeman zaútočil na Bakalu s jasným cílem, chtěl ukázat, že je tu někdo, kdo krade víc než Babiš, v jeho projevu však byla daleko nebezpečnější věc, míní Neff

09.03.2018 23:01

Podle spisovatele a publicisty Ondřeje Neffa svým čtvrtečním inauguračním projevem prezident Miloš Zeman předčil očekávání, tedy nezklamal. Jen tak se prý nevidí, aby se během takového ceremoniálu hlava státu takto opřela do soukromé osoby, do konkrétních sdělovacích prostředků a do veřejnoprávní televize. „Zemanův cíl byl jasný – poukázat na oligarchu, který krade mnohem víc než Babiš,“ rozepsal se ve svém komentáři na serveru Neviditelnýpes.cz.

Zeman zaútočil na Bakalu s jasným cílem, chtěl ukázat, že je tu někdo, kdo krade víc než Babiš, v jeho projevu však byla daleko nebezpečnější věc, míní Neff
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Neff

Podle Neffa je Miroslava Němcová „pořádný chlap“ hlavně proto, že během projevu odmítla dál poslouchat „samožerný blábol“ Miloše Zemana při příležitosti jeho inaugurace a opustila Vladislavský sál. Publicista si zároveň povzdechl nad tím, že je velká škoda, že právě ona nestojí v čele ODS. „To by to asi všechno vypadalo jinak, ODS i Česko. Samotný Zeman předčil očekávání, tedy nezklamal,“ uvedl.

Zemanův útok na Bakalu během inauguračního projevu byl podle Neffa jednoznačně cílený. S poukazem na vlastnictví Hospodářských novin a Respektu měl prý upozornit, že je tu oligarcha, který krade mnohem víc, než co je vyčítáno Andreji Babišovi. „Nějaké Čapí hnízdo a nějaké dluhopisy – tady jde o okradené horníky!“ napsal v komentáři na serveru Neviditelnýpes.cz.

A i když tyto výroky zajistily asi největší skandál, který vzešel z tohoto ceremoniálu, tak v jeho projevu podle slov publicisty byla daleko nebezpečnější část, ve které podpořil přímou demokracii, přímou volbu místních předáků a samozřejmě i referenda ve věcech obecných. „Jestli je něco nebezpečný populismus v čisté podobě, tak je to právě toto volání po ‚vylepšené demokracii‘,“ vztyčil prst Neff, podle kterého Zemanův bonmot na téma „chcete-li být jako Švýcarsko, dělejte to jako ve Švýcarsku“ je bohapustá demagogie.

„Nikdo rozumný nechce být ani jako Švýcarsko, ani jako Švédsko nebo jako Tramtárie. Jsme Česko a snažme se, abychom byli Česko – svobodné a důstojné,“ uzavřel Neff s tím, že figury jako Miloš Zeman v tom vadí, a navíc je to prý produkt „přímé demokracie“, který by bez přímé volby objímal na Vysočině stromy.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…