Zeman zkritizoval knížete před ázerbájdžánským diplomatem

06.06.2013 16:10

Prezident Miloš Zeman se sešel s ázerbájdžánským velvyslancem Tahirem Taghizadem. Mluvili o obchodech mezi oběma státy. Zeman během rozhovoru odsoudil výroky ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.

Zeman zkritizoval knížete před ázerbájdžánským diplomatem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Miloš Zeman přijal ázerbájdžánského velvyslance na Pražském hradě na jeho žádost. „V průběhu rozhovoru prezident vysoce ocenil růst obchodní výměny mezi Českou republikou a Ázerbájdžánem, která se za poslední léta zvýšila ze dvou set milionů na třicet dva miliard korun,“ uvedla Zemanova mluvčí Hana Burianová.

„Prezident současně odsoudil některé neuvážené výroky, které brání českým firmám v uzavírání dalších kontraktů a vedou k pozastavení či odložení kontraktů dosavadních,“ dodala Burianová.

Na mysli má konflikt, který odstartoval proslov ministra Karla Schwarzenberga při předávání ceny Homo Homini ázerbájdžánskému právníkovi, který hájí lidská práva tamějších obyvatel. Ministr nazval ázerbájdžánskou vládu „solidní rodinnou diktaturou“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…