Židé to konečně okusili... Velká oscarová hvězda vyvolala bouři. Má to dopad

23.11.2023 19:21 | Monitoring

Americká herečka Susan Sarandonová již není zastupována přední hollywoodskou agenturou UTA. Důvodem mají být její antisemitské výroky, které pronesla na propalestinském shromáždění, uvedla v pondělí mluvčí agentury pro americkou CNN.

Židé to konečně okusili... Velká oscarová hvězda vyvolala bouři. Má to dopad
Foto: Twitter
Popisek: Herečka Susan Sarandonová na propalestinském shromáždění

Oscarová herečka Sarandonová se v posledních týdnech zúčastnila nejméně dvou propalestinských shromáždění v New Yorku.

Na jednom z nich, které se konalo 17. listopadu, Sarandonová na videozáznamu pořízeném deníkem New York Post řekla davu, že Židé konečně okusili, jaké to je být muslimem v Americe: „Je tu spousta lidí, kteří se bojí, kteří se bojí být v této době Židy a okusili, jaké to je být muslimem v této zemi.“

Sarandonová podle britského listu The Guardian ve svých poznámkách zachycených na videu také vyzvala ostatní, aby se ve válce mezi Izraelem a Hamásem nadále vyjadřovali na podporu Palestinců. „Lidé se ptají, lidé se stavějí na odpor, lidé se vzdělávají, lidé ustupují od vymývání mozků, které začalo v jejich dětství,“ řekla Sarandonová na shromáždění.

Vyzvala také účastníky, aby „byli silní, trpěliví, měli jasno a stáli při každém, kdo má odvahu promluvit“, a poděkovala „židovské komunitě, která nám vyšla vstříc“.

 

 

Obavy z antisemitských incidentů v USA vzrostly v souvislosti s tím, jak počet obětí na životech ve válce mezi Izraelem a Hamásem stále roste a Gaza se potýká s humanitární krizí.

Sarandonová spolupracovala s agenturou UTA od roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …