Zraněný český voják je v kábulské nemocnici

06.07.2011 20:21

Dvaatřicetiletý český voják byl ve středu dopoledne těžce zraněn v Afghánistánu. Stalo se to v provincii Vardak, kde na konci května tohoto roku již jeden český voják padl. Šlo o čtvrtého českého vojáka, který zemřel v neklidné zemi. V Afghánistánu působí asi sedm set dvacet vojáků.

Zraněný český voják je v kábulské nemocnici

"Voják byl vrtulníkem transportován do vojenské nemocnice na základně KAIA v Kábulu, kde působí český polní chirurgický tým, a následně bude přepraven do České republiky," uvedla pro Novinky.cz Jana Růžičková z Generálního štábu AČR. Příbuzní zraněného vojáka již byli informováni.

V Afghánistánu zemřeli čtyři čeští vojáci

Prvním českým vojákem, který zahynul v této neklidné zemi byl muž, na něhož se v  roce 2007 sesunula lavina kamení. V roce 2008 zemřeli dva čeští vojáci. Jednoho zavraždil sebevražedný atentátník, dalšího zabila nastražená nálož. Čtvrtou obětí byl voják, který skonal v poslední květnový den tohoto roku, když v provincii Vardak najel svým vozidlem na bombu.

V Afghánistánu působí celkem asi 720 českých vojáků, přičemž česká vláda počítá s tím, že dvě stovky z nich se do roka vrátí domů.

Související:

Ostatky vojáka jsou v ČR. Jeho jméno nebude zapomenuto, slíbil Vondra

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…