Ministryně Hanáková, tu jistě znáte. Takto na tom prý je a toto se kolem ní děje

05.12.2012 7:08

Ministryně kultury Alena Hanáková sice patří ve vládě k nejvysmívanějším členům, ale zdá se, že chystané změny by jí mohly minout. Všem totiž v podstatě vyhovuje, že se na ministerstvu nic neděje a od ministryně Hanákové už vlastně nikdo nic neočekává. Alespoň tak to popisuje kulturní redaktorka serveru Česká pozice Marie Reslová.

Ministryně Hanáková, tu jistě znáte. Takto na tom prý je a toto se kolem ní děje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Hlavním důvodem, proč se ministryně kultury nejspíš udrží, je podle článku na serveru především fakt, že její hnutí Starostové a nezávislí zůstane mimo chystanou výměnu resortů. O resort kultury nikdo nestojí, neboť je v něm nejméně peněz a přerozdělovat není co. A v rámci hnutí nakonec usoudili, že výměna nepopulární ministryně by přinesla více rizik, než její setrvání.

Hanáková už totiž nemůže nepříjemně překvapit. Již mnohokrát prý naprosto kolosálním způsobem prokázala svou neschopnost a v podstatě od ní už nikdo nic neočekává. A větší ostudu, než při výměně ředitele Národního divadla, už může udělat jen těžko.

Navíc Starostové nemají nikoho, kdo by ji nahradil. Lídři hnutí Petr Gazdík a Stanislav Polčák o funkci evidentně nemají zájem, protože nikdo neví, jak dlouho vláda vydrží a proto není třeba se „špinit“ na chudém, ale občas příliš viditelném resortu. A u někoho z dalších členů hrozí, že by udělal podobný průšvih jako Hanáková a třetí „provařený“ ministr z jedné strany je to poslední, co potřebují.

Nestraník, který by měl o resort zájem nebo dokonce nějakou ucelenou představu, jak jej vést, pak prý děsí ještě víc. Mohl by se začít šťourat v rozpočtu, případně se při tom střetnout s Ministerstvem financí, které řídí Miroslav Kalousek, se kterým si to Starostové před vyjednáváním o pokračování spolupráce s TOP 09 rozhodně nechtějí rozházet. Na Alenu Hanákovou je spolehnutí, že s ničím takovým určitě nepřijde, píše Česká pozice.

Na ministerstvu se prý tedy po několika bouřlivých eskapádách ustavil pozoruhodný klid. Všichni už pochopili, že vysvětlovat cokoliv ministryni Hanákové je zbytečné. Její mluvčí a šéfka kabinetu Markéta Ševčíková svou arogancí spolehlivě odpálkuje každého, kdo by se o něco pokoušel. A ekonomický náměstek Martin Sankot po své svérázné zkušenosti z Národního divadla rovněž pochopil, že nejjistější je mlčet a být neviditelný.

Server hořce poznamenává, že za těchto okolností se nelze příliš divit, že zkušený šéf úřadu Milan Kupka raději čím dál častěji „mizí“ na nemocenskou. A vypadá to, že bude mizet ještě hodně dlouho.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…