Lidé si za nového českého prezidenta vybrali Miloše Zemana

26.01.2013 15:30

Lidé si za nového českého prezidenta vybrali Miloše Zemana. Všechny hlasy ještě nejsou sečteny, ale jeho soupeř v prezidentském finále Karel Schwarzenberg ho již předstihnout nemůže, propočetla ČTK z údajů, které Český statistický úřad zveřejňuje na stránce www.volby.cz.

Lidé si za nového českého prezidenta vybrali Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

I v úvodním kole volby před dvěma týdny zvítězil expremiér Zeman, místopředseda vlády a šéf TOP 09 Schwarzenberg za ním tehdy zaostal o zhruba 42.000 hlasů, nyní ztrácí více než půl milionu hlasů. Úřadu by se nová hlava státu měla ujmout 8. března.

Miloše Zemana volili v druhém kole podle propočtu ČTK hlavně komunisté, příznivci ČSSD a voliči Jiří Dienstbiera, Jany Bobošíkové a Jana Fischera z prvního kola. Karla Schwarzenberga volili příznivci ODS a jeho TOP 09, získal také hlasy voličů Táni Fischerové a Přemysla Sobotky. ČTK vycházela z údajů za první a druhé kolo volby zveřejněných na webu ČSÚ www.volby.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…