Obviněný starosta Strenic v nových komunálních volbách neuspěl

14.04.2013 9:26

Dosavadní starosta Strenic na Mladoboleslavsku Jiří Kaulfus, který čelí obvinění ze zpronevěry, v nových komunálních volbách neuspěl. Voliči dali přednost konkurenčnímu sdružení, z Kaulfusova uskupení se do nového pětičlenného zastupitelstva probojoval pouze jediný kandidát. K volbám přišlo 85 procent voličů. Lidé ve středních Čechách v sobotu vybírali nové zastupitele také v Barchovicích na Kolínsku, kde volby přilákaly téměř 77 procent lidí, vyplývá z údajů na serveru www.volby.cz.

Obviněný starosta Strenic v nových komunálních volbách neuspěl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Kaulfus podle kriminalistů zneužil ve svůj prospěch obecní peníze a úvěr na opravy obecního majetku. Policii dali podnět k vyšetřování odstoupivší zastupitelé. Lídr kandidátky Pro rozvoj obce Strenice obvinění odmítá a věří, že se očistí. V práci ve vedení obce chtěl pokračovat, voliči mu to ale neumožnili. Do nového zastupitelstva se nedostal, skončil jako náhradník.

Volby proběhly na řadě míst

Uskupení Pro obec Strenice získalo přes 82 procent hlasů, což mu zajistilo čtyři mandáty. Jedno křeslo bude patřit bývalé starostce Veronice Rudolfové. Kaulfusovo sdružení bude mít v zastupitelstvu jednoho zástupce, podnikatele Bohumila Škorničku.

V Barchovicích zvítězili nezávislí kandidáti s 61 procenty platných hlasů, v obecním zastupitelstvu obsadí tři křesla. Konkurenční Sdružení nezávislých kandidátů pro obce Barchovice, Hryzely, Radlice získalo dva mandáty.

Nové zastupitele v sobotu vybírali také lidé v Hnačově na Klatovsku, Újezdu nade Mží na Plzeňsku, Nových Lublicích na Opavsku a v Chotči na Jičínsku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …