Alena Vitásková: Pytlák Hajný dopytlačil…

22.01.2023 18:46 | Komentář

I tak se dá nazvat odebrání akreditace Mendelově univerzitě. Rada NAÚ odebrala akreditaci Mendelově univerzitě pro doktorské studijní programy. Podle bývalé rektorky Nerudové to „prý“ školu do budoucna posílí. A jak to „posílí“ absolventy, kteří poctivě a řádné absolvovali studium? Končí „rychlokurzy“ pro získání doktorského titulu.

Alena Vitásková: Pytlák Hajný dopytlačil…
Foto: Jiří Skupien
Popisek: Alena Vitásková

Rada Národní akreditačního úřadu (NAÚ) dne 19. 1. 2023 oznámila, že se shodla na odebrání akreditace Mendelově univerzitě pro doktorské studijní programy v ekonomických vědách.

Bývalá rektorka Danuše Nerudová (za jejího vedení docházelo k podivným udělováním doktorských titulů) se k svému pochybení nedávno vyjádřila. Bylo to něco ve smyslu, kdy se pasovala sama do role hajného, který pomáhal pytláka odhalit.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí

Můj děda říkával, že nejlepším pytlákem býval hajný a opačně. Tak nevím, co by na „hajného“ Nerudovou řekl můj děda v souvislosti s odebráním akreditace škole, kde pytlačila, nebo vlastně byla hajným. (pozn. „Dědo, buď rád, že ses toho nedožil“)

Já k tomu mohu jen dodat, že byla velmi špatný „hajný“, když důsledkem je poškození dobrého jména do té doby asi prestižní školy. „Hajný“, který by poškodil svůj revír, tak by musel nést důsledky. Možná, že je chyba, že hajným v tomto případě není, dle jejich slov „zlo“ Babiš, určitě by ho vleklé trestní řízení a soud neminul, určitě by se vše do detailu šetřilo.

Všichni ti, kteří získali doktorandské studium poctivě, vědí, jak se nadřeli a co vše museli splnit. Ti všichni budou navždy hozeni do stejného pytle – doktor z Mendelovy univerzity…chacha. Bude to asi obdobné jako absolvent práv v Plzni.

Mendelova univerzita Brno má na svých webových stránkách „Vzdělání je nejvyšší hodnota pro člověka i planetu“. Plně s tím souhlasím.

A tudíž nedovedu pochopit, jak může paní „profesorce“ Nerudové projít devastace vzdělání tím nejbrutálnějším způsobem, jako je „získání“ titulů bez řádného studia. Jak tak zásadní pochybení s dopadem na společnost může projít bez povšimnutí třeba i orgánu činných v trestním řízení. Asi to bude tím, že je „mladá a pohledná….“

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…