Bohumil Sláma: Z mnoha důvodů - Zeman z Hradu!

10.11.2014 12:30

Podle českoněmecké novinářky a političky Dany Horákové (jak to řekla v Událostech komentářích 7. 11.) se naše politika od německé liší hlavně tím, že pokud se zjistí prohřešek nějakého politika, nevede to k odpovídajícím důsledkům.

Bohumil Sláma: Z mnoha důvodů - Zeman z Hradu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Co se týče našeho prezidenta Zemana, uvedla jeho chování v Číně, vyznamenávání k 28. říjnu a vulgárnosti - s tím, že každý sám o sobě by v Německu vedl k dobrovolné nebo nedobrovolné resignaci.

Zeman má ovšem prohřešků mnohem víc a provázejí ho de facto od počátku jeho politické kariéry. Je dnes naprosto jasné, že mu vždy šlo především o sebe a o moc a že se ve své mocichtivosti opakovaně neštítil ani  podvodů a nehorázných demagogií a lží.

První jeho lží a podvodem bylo, že se vydával za sociálního demokrata, přičemž ve skutečnosti jím nikdy nebyl a v ČSSD pouze našel díru na politickém trhu. I proto si tak rozuměl s Klausem a proto spolu tak snadno uzavřeli Opoziční smlouvu, která prokazatelně znamenala definitivní zabydlení se korupce v české politice. Voliče předtím obelhal "koštětem na korupci" a ihned do nástupu do funkce předsedy vlády provedl (jako každý amorální a  a s o c i á l n í  autokrat) čistku ve státní správě, kterou odstranil většinu potenciálních odpůrců, zejména těch, kteří chtěli korupci potlačovat. I to je nepochybné a je to jasně doloženo, jen se na to téměř zapomnělo. V roce 1999 spolu s Klausem 1999 ustáli první vlnu protestů proti "ukradené revoluci", symbolizovanou heslem "děkujeme, odejděte!".

Jako prezident se prohřešil zejména pokusem o odstranění zdravějšího křídla ČSSD a rektoskopií nejen vůči Číně, ale (spolu s Klausem a Filipem) i vůči Rusku a Izraleli - jakoby nevěděl, že Židé jsou na území Izraele nezpochybnitelnými okupanty a že on svými výroky dráždí islámské extremisty, čímž ohrožuje bezpečnost naší země.

Za vulgarismy v Hovorech z Lán, kterými zneuctil památku T. G. Masaryka, se neomluvil, čímž doložil svou amorálnost, nesebekritičnost a aroganci.

Je naší vnitřní i mezinárodní ostudou.

Na jedné straně sice platí, že národ má takové vůdce jaké si zaslouží, ale stejně platí, že ryba smrdí od hlavy. Zeman je u nás v současné době posledním významným postkomunistou a jako všichni poskomunisté tu škodí a "smrdí": zásadním způsobem  poškozuje naši dosud nezralou a proto zranitelnou demokracii.

25 let od Sametové revoluce a 15 let od "děkujeme odejděte" se nacházíme v historickém okamžiku možného obratu k lepšímu.

Záleží ovšem na každém z nás - necháme si všechno dál líbit?

Jak to volali studenti 17. listopadu 1989: za demokracii a svobodu se musí bojovat!

(Pošli to dál!)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…