Ivan Stránský: Ještěže jich máme tolik, že si můžete vybrat

03.10.2021 15:49 | Glosa

Každá vláda, která je složena výhradně z politiků (bez ohledu na jejich původní působení), dostane na své volební období správu země, kde byli zvoleni. Bez ohledu na typ politické strany. Pokud na konci svého volebního času odevzdají svěřenou zemi v lepším, nebo podstatně lepším stavu, nežli ji dostali, svůj úkol splnili.

Ivan Stránský: Ještěže jich máme tolik, že si můžete vybrat
Foto: Paměť národa
Popisek: Ivan Stránský

Pokud v průběhu svého mandátu se dopouštějí hrubých chyb nebo i záměrně škodí, jsou tu kolegové, kteří musí zasáhnout. Pokud tak nečiní, jsou to spoluviníci. Pokud voličská základna mlčí k tomu, že vznikne skupina, které se říká zločinné spolčení za účelem získání neoprávněných zisků a krádeží, pak se jedná též o spoluvinu, která je trestána následky činnosti těchto skupin.

Celý průběh příčin a následků má klasický program a existuje staletí v různých obměnách, základní kostra zůstává stejná (viz např. prohlášení Karla Janečka při dotazech na něj na internetu). Každý jedinec má přirozený sklon a vybavení sebezáchovy a pudově míří k své vlastní prosperitě, nikoliv k prosperitě celku (navíc ten "celek" mu stejně nikdy nebude vděčný). Pokud si bude vědom, že právní rámec společnosti mu umožní, aby bez právních postihů posiloval svoji výlučnost a prospěch, udělá to. Zadrží ho pouze nebezpečí, které se dá poměřit s mírou toho prospěchu.

To má železnou logiku a nikdo s tím nic neudělá a společnost, která je prolezlá korupcí bez právních následků, je určena ke konečné, historií podmíněné likvidaci. Vznikne nová, a pokud není lepší, programově se to opakuje. Osud hrdinů je v písni Karla Kryla, o pokládání věnců u pomníku neznámého vojína. Nemůžete chtít na rotvajlerovi, aby když má tu šanci, nerealizoval svoje pudové vybavení. Má smysl to dále rozvádět, nebo vám to takhle stačí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.