Ivana Haslingerová: Who is Who Mgr. Michal Semín

16.12.2011 15:30

Veřejně se stal Michal Semín výrazně známým založením Iniciativy D.O.S.T., která se postavila na podporu myšlenek prezidenta republiky v jeho boji s nechvalně známou Lisabonskou smlouvou. Byl prvním signatářem a spoluautorem mediálně propíraného Manifestu D.O.S.T. (7. listopadu 2007) a Memoranda "Podporujeme svého prezidenta", které slavnostně předal panu prezidentovi při Pochodu na Hrad pořádaném na jeho podporu v boji za naše národní zájmy.

Ivana Haslingerová: Who is Who Mgr. Michal Semín
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Ladislav Bátora a Michal Semín na ministerstvu školství

Po odchodu Ladislava Bátory z vedení Akce D.O.S.T. se jeho funkce ujal Mgr. Michal Semín (* 21. září 1967 v Praze), zakladatel Iniciativy D.O.S.T. Vzbudilo to velký zájem čtenářů, kteří se táží, kdo to je. Odpovídám: Michal Semín je český novinář, komentátor, překladatel, spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu University Karlovy, z níž byl za činnost v protikomunistickém Hnutí za občanskou svobodu v roce 1989 vyloučen. Byl též zakladatelem Studentské sekce Demokratické iniciativy. Po převratu v listopadu 1989  založil Občanský institut, v jehož čele stál do roku 2003, kdy ho vystřídal Roman Joch, s nímž byl Semín jako kritik americké neokonzervativní a izraelské zahraniční politiky v rozporu. Na přelomu let 2004 a 2005 z Občanského institutu vystoupil a založil Institut svatého Josefa. I přes některé názorové rozdíly se současným Občanským institutem nadále spolupracuje.

Michal Semín zastává křesťanské konzervativní názory, za základ státu a společnosti považuje rodinu. Je ženatý, má osm dětí a výrazně se angažuje za právo rodičů vyučovat své děti doma. Je průkopníkem domácího vyučování dětí u nás. Je odpůrcem interrupcí, státem uznávaných homosexuálních svazků, feminismu a sociálního liberalismu, jakož i zavádění sexuální výchovy do škol. V roce 2011 vystupoval odmítavě vůči Prague Pride 2011, za což mu bylo anonymně telefonicky vyhrožováno smrtí. Je zastáncem pozic katolického tradicionalismu. Vyslovuje se proti společným modlitbám s jinověrci, například s muslimy nebo hinduisty, a proti ekumenismu vůbec. Přispívá do tradicionalistického časopisu Te Deum, kde je členem redakce. Vzhledem ke svým názorům byl v rozporu s kardinálem Miloslavem Vlkem a liberálnější částí Katolické církve. Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2009 kandidoval za Stranu svobodných občanů.

Veřejně se stal Michal Semín výrazně známým založením Iniciativy D.O.S.T.

Veřejně se stal výrazně známým založením Iniciativy D.O.S.T., která se postavila na podporu myšlenek prezidenta republiky v jeho boji s nechvalně známou Lisabonskou smlouvou. Byl prvním signatářem a spoluautorem mediálně propíraného Manifestu D.O.S.T. (7. listopadu 2007)  a Memoranda "Podporujeme svého prezidenta", které slavnostně předal panu prezidentovi při Pochodu na Hrad pořádaném na jeho podporu v boji za naše národní zájmy. Snímek vlevo zachycuje pana prezidenta, který přišel osobně Memorandum převzít a poděkovat účastníkům pochodu. Za ním stojí Michal Semín a předseda Svobodných Petr Mach. (Podrobně jsme o akci psali např. v článcích Memorandum "Podporujeme svého prezidenta", Petr Hájek promluví na Pochodu na Hrad 2010,  Zástupci autentické pravice podporují Akci D.O.S.T., Zápas o nezávislost, svobodu a tradiční hodnoty pokračuje.) Akci podpořil například zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek (podrobně viz. "Bůh vám žehnej a ochraňuj vás, přátelé!")

Pořádání dalších akcí, protestů a manifestací potřebovalo již mnoho času a vyžadovalo Iniciativu D.O.S.T. nějak jasněji instuitucionalizovat. Michal Semín se svými spolupracovníky se rozhodl pro založení občanského sdružení Akce D.O.S.T., které má na starosti pořádání a organizování akcí Iniciativy D.O.S.T. Pro velké vytížení s vedením Institutu sv. Josefa, předal vedení Akce D.O.S.T. svému příteli Ladislavu Bátorovi, který se ho chopil s velkou vervou. Akce D.O.S.T. kromě pravidelných "Pochodů na hrad" začala pořádat i "Hovory na pravici", v nichž se přední osobnosti našeho politického života ve svých přednáškách zamýšlely nad osudem autentické pravicové politiky u nás a ve světě a které vzbudily snad ještě větší odpor pravdoláskovců a europeisticky smýšlejících politiků a redaktorů než Pochody a další manifestace D.O.S.T. (podrobně viz např. Politika u nás skončila, vystřídala ji antipolitika nehájící zájmy občanů, ale společenských elit, Ladislav Jakl: "Boj s politickou korektností je zoufale potřebný", Pravda a láska – největší nepřítel pravice v ČR, Michal Semín: Kalousek chce vyvolat volby, dokud je Klaus prezidentem, Vyslyší Václav Klaus volání pravicových voličů?)

Není divu, že vypukla štvanice proti pořadateli všech těchto akcí nyní již známá pod názvem Bátoriáda, která vedla nakonec k tomu, že tento vlastenec a skvělý chlap přišel o místo a zlomený se vzdal funkce předsedy Akce D.O.S.T. Pan Kalousek jako vždy zatím v boji se svými protivníky vyhrává. Možná ale, že se tentokrát přepočítal, protože post Ladislava Bátory převzal Michal Semín a toho bych nechtěla mít za nepřítele. To je opravdu tvrdý typ politika, který by se dal pro své názory raději upálit jako Jan Hus, než by se jich vzdal. A co víc, jako hluboce věřící člověk bude mít velkého spolupracovníka – jeho kroky povede Bůh.

P.S:

Jako doklad toho, že nepřátelé D.O.S.T. se opravdu bojí šíření jejích myšlenek, uvádím, že po Hovorech na pravici, na nichž vystoupil ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl a o němž jsme psali, vyšel na internetu pokyn "Blokovat všechny výsledky z webu www.fragmenty.cz"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Fragmenty.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

20:30 Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci h…