Jan Králík: Z této ohavnosti se každém člověku musí zvednout žaludek

01.10.2016 9:51

Ostřílená bojovnice, neohrožená bojovnice, neohrožená hospodyňka, nemilosrdná hospodyňka – tak to jsou přízviska, která použil redaktor Oldřich Mánert na serveru idnes.cz pro Wahida Mohamed Al-Jumaily, lépe známou jako Um Hanadi, v článku: „Nemilosrdná hospodyňka loví islamisty v Iráku. Jejich hlavy vaří v hrnci.“

Jan Králík: Z této ohavnosti se každém člověku musí zvednout žaludek
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Jsem trochu na rozpacích, jestli to mám chápat jako další díl ze série článků o extrémní gastronomii nebo jako článek ze seriózní zahraniční rubriky.

Vždy si říkám, kam až může klesnout novinářská etika, ale někteří žurnalisté jakoby nemohli nelézt dno a stále se zavrtávají do větší a větší hloubky. Článek převzatý ze zahraničních zdrojů, oslavuje ženu, která vaří ovar z lidských hlav.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale nechápu, jak může někdo chvalořečit kohokoliv, kdo provádí takovéto nechutnosti a ještě se tím chlubí na sociálních sítích. A je mi úplně jedno, na které straně bojiště ta paní stojí, o kolik přišla manželů či rodinných příslušníků a kolik pochytala šrapnelů.

Její zvrhlé chování, při kterém má potěšení z řezání a hanobení lidských ostatků, nese jasné znaky nekrosadismu a takový člověk by neměl být opěvován, zvlášť když v naší civilizované, zatím ještě doufám stále civilizované zemi, je takovéto jednání považováno za trestný čin. Moje sympatie tato psychopatka rozhodně nemá a pan novinář už vůbec ne.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.