Jiří Baťa: Jak se JUDr. Jiří Pospíšil ke kritice dobral

10.03.2018 15:39

Kritické zhodnocení vystoupení prezidenta Miloše Zemana u příležitosti jeho inaugurace předsedou TOP 09 panem Jiřím Pospíšilem, mi připomněl jeden vtip z dřívějšího prostředí hospody IV. cenové skupiny.

Jiří Baťa: Jak se JUDr. Jiří Pospíšil ke kritice dobral
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jiří Pospíšil

U jednoho stolu sedí parta čtyř místních cikánů, mezi nimi je i Lájoš se svou milou Eržikou a hrají karty. Eržika mu do hry nejen kecá, ale ještě jej eroticky dráždí. Lájoš se občas více věnuje Eržice než samotné hře a tak jej spoluhráči okřikují, aby hrál a přestal se věnovat Eržice. Po chvilce to už jeden ze spoluhráčů nevydrží a vykřikne na Lájoše: „Čuš Lájoš, nejde o ten píč, ale karta se lepí!“

Asi si pomyslíte, jak to souvisí s panem předsedou TOP 09  Pospíšilem. Zde  je vysvětlení. V rozhovoru pro Parlamentní listy.cz pan Pospíšil řekl, že kdyby prezident Zeman v inauguračním projevu mluvil jen o Bakalovi, nechalo by jej  to chladným. Ale když zpochybní nezávislá média, každý demokrat se musí ozvat. Třeba odchodem ze sálu! Jinými slovy, pokud by prezident Zeman jen mluvil o nepodstatných věcech, bylo by to panu Pospíšilovi šuma fuk, ale když  se prezident kriticky vyjadřoval k údajným „nezávislým“ médiím, byl oheň na střeše! Vidíte tu paralelu? Ne? Tak ještě jednou: hráči v poklidu hrají karty dotud, dokud nezjistí, že Lájoš má upatlané prsty od  Eržičiny pí.. a v tu ránu je zle. Pan Pospíšil v pohodě naslouchal panu prezidentovi potud, pokud kriticky mluví o Bakalovi a to až do doby, kdy se začne lepit karta, pardon, začne mluvit o nezávislých médiích!  A to už, stejně jako Lájošův spoluhráč, vybouchne a  pan Pospíšil odchází!

Demokrat Pospíšil tímto gestem jakoby chtěl veřejně projevit nevoli proti kritice nezávislých médií a jejich nedotknutelnosti a demonstrativním odchodem ze sálu zaprotestovat proti drzosti prezidenta, kterou si vůči nezávislým médiím dovolil. Nevím, zda to přehlédnul, nebo vědomě chtěl svým gestem podpořit bývalou kolegyni z ODS, letitou, zavilou nepřítelkyni M. Zemana, Mirku  Němcovou, která jako první demonstrativně odkráčela ze sálu, faktem však je, že nebyl první, ani kromě Němcové jediný, kdo ze sálu odešel. Jeho soukmenovci z TOP 09 jej následovali jako vlčí smečka následuje svého vůdce, včetně některých dalších „uvědomělých“ demokratů z ODS aj.

Tito rádoby „demokraté“ chtěli svým demonstrativním odchodem ze sálu  dát prezidentovi za vyučenou, ale sami se zachovali jako nevzdělaní burani navzdory tomu, že snad každý z nich má nějaký  ten VŠ titul, přesto však o úrovni a společenském bontonu a etice, byť  v politických podmínkách, vědí  kulové. Není divu, úroveň vzdělání zvláště na ZČU v Plzni (práva) má dostatečně známou reputaci. Přesto  si však nejen oni, ale i pražská kvákárna, pardon kavárna a pravdoláskaři myslí, že takové gesto bylo správné a že tím dali najevo, co si o prezidentovi myslí. Jenže jsou i tací (a není jich málo), kteří si myslí pravý opak. Ale copak je to, havloidní demokraty, zajímá?

Jiří Baťa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…