Karel Fric: Stát nám, gayům, dává najevo, že jsme občané druhé kategorie

21.02.2017 15:48

Reakce na článek poslankyně Pavlíny Nytrové o petici proti adopci dětí homosexuálními páry

Karel Fric: Stát nám, gayům, dává najevo, že jsme občané druhé kategorie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Vážená paní Nytrová,

Rád bych tímto reagoval na Váš článek o petici proti adopci dětí homosexuálními páry. 25 tisíc podpisů se může zdát jako úspěch, ale bylo by zajímavé vědět, kolik lidí tuto petici odmítlo podepsat. Musím se přiznat, že Váš článek je pro mě a pro mnoho ostatních urážlivý a zraňující. Už sám o sobě dokazuje, že gayové a lesby v české společnosti čelí urážkám a diskriminaci. Překvapuje mě, že máte odvahu nazývat spoluobčany bezohlednými a sebestřednými, když je osobně neznáte a nevíte nic o jejich životech.

Vaše tvrzení, že homosexuálové mají v Česku stejná práva jako heterosexuálové, není pravdivé. Dám Vám dva příklady. Když v budoucnu zemřu, tak můj registrovaný partner nebude mít nárok na vdovský důchod. Bude muset platit nájem, pojištění, účty, atd. z jednoho důchodu. Jako kdyby náš vztah nikdy neexistoval. A přitom homosexuálové platí stejné odvody do sociálního systému. A bude jedno, jestli spolu budeme žít 20 nebo 30 let. Zadruhé, se svým partnerem se nemohu sezdat na městském úřadě. Aby se registrované partnerství nepodobalo manželství, zakonodárci požadují, abychom se sezdali na matrice. Zdá se to sice jako drobnost, ale stát nám tím dává najevo, že nejsme stejní… že jsme občané druhé kategorie.

Adopce dětí homosexuálními páry existuje už po desetiletí v několika státech západní Evropy. Neprokázalo se, že by dva tatínci (dvě maminky) byli pro děti škodliví. Proto v žádné z těchto zemí adopce dětí homosexuálními páry později nezakázali. Ba naopak, počet států, které adopce homosexuály umožňují, stoupá. Navíc, nezávislé univerzity provedly na toto téma mnoho studií, které vůbec nezmiňujete. Pokud chcete, tak Vám na několik studií mohu poslat odkaz… Byl bych totiž rád, aby naši politici dělali rozhodnutí na základě důkazů a ne dojmů.

V jedné věci máte pravdu. Spolužáci se možná budou posmívat dětem, které budu adoptovat, kvůli tomu, že mají dva tatínky. Ale zapomínáte, že děti by se jim posmívali i kvůli tomu, že jsou z dětského domova a že tatínka (nebo maminku) nemají vůbec. Mohu Vám zaručit, že udělám maximum, aby moje adoptované děti byly šťastné. A na rozdíl od pracovníků z dětského domova si například udělám čas a zajdu si promluvit s rodiči posměváčků.

Na závěr bych chtěl podotknout, že homosexualita je přirozená, protože se vyskytuje u několika stovek živočišných druhů v přírodě (slovo přirozený je odvozeno ze slova příroda). To, že vy nechápete, proč to tak je, ještě neznamená, že to je úchylka. Chtěl bych na Vás také apelovat, abyste lépe vážila svá slova na veřejnosti. Nikomu neprospěje, když budete urážet lidi, kteří Vám neublížili. Svoboda slova totiž neznamená, že můžete kohokoli šikanovat kvůli sexuální orientaci.

S pozdravem,

Karel Fric

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…