„Tržní realita, se kterou se dennodenně setkáváme, je taková, že většina provozovatelů stravovacích a ubytovacích zařízení má, lidově řečeno, EET na háku. Stále vyčkávají. Značné jsou i rozdíly v regionech. Například na Liberecku se zdají podnikatelé spokojeni s úrovní informací, ptají se na povinnosti, ale často o potřebě certifikátu nic nevědí. V Ostravě je diskuze již konkrétnější, např. na téma hardware. V Českých Budějovicích zase zatím jen sbírají letáky a informují se. Ano, možná se takové porovnání zdá povrchní, ale realita je taková, že všude se jen čeká. Instalace se do konce listopadu jednoduše nestihnou. Budeme instalovat i v prosinci a pravděpodobně ještě v lednu budeme muset přeinstalovat EET řešení od „hyperlevných“ dodavatelů. Přesně taková je naše zkušenost z Chorvatska,“ konstatuje Klaus Hornitschek, zástupce jedné ze značek, která na poli EET nabízí své služby.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV